חרדות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות
    קטי
    30/11/2013

שלום שמי הילה ואני בת 25. אני סובלת מזה כחודשיים מהתקםי חרדה. אני לוקחת רסיטל בבוקר וואבן חצי כדור ביום ושלם בבית. לפני שבועיים הרגשתי מעולה והפסקתי עם החצי כדור של הוואבן ביום ולקחתי רק שלם בלילה ושמחתי כי אמרתי יופי אני מתחילה להרגיש הרבה יותר טוב וגם הפסיכולוג שלי מאוד שמח שהמצב השתפר. אבל לפני שבוע שוב קצת התחלתי להרגיש לחצים ופחדים ואפילו היה לי התקף אחד אומנם לכמה שניות וחזרתי שוב לחצי כדור ומתחילה השבוע מאוד קשה לי לנשום ומן הרגשת ריחוף אני ממש מתאמצת לנשום ואפילו הורדתי גם בסיגריות. האם יש קשר לקשיי נשימה בצורה כזו או אחרת לכדורים? אני יודעת שבגדול ההתקפים גם מלווים בקשיי נשימה אבל עד כדי כך ששבוע קשה לי לנשום? אשמח לתשובה זה מאוד מדאיג אותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    01/12/2013

את חווה חרדה הבאה לידי ביטוי, בין השאר, בקשיי הנשימה. החרדה קשורה, קרוב לוודאי, לרמת הלחץ והמצוקה בחייך השוטפים (גם אם אינך ערה לזה) ולא לכדורים שאת לוקחת. (עם זאת, כדאי שתדעי שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדות - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה (ולכן עלולות אף לקבע אותה), ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות.) שוחחי עם הפסיכולוג שלך על כל זה. הטיפול אמור לסייע לך עם החרדות בתוך מספר שבועות (או לפחות לתת לך פרספקטיבה שתסייע לך להתמודד עם החרדה) ובהתאם לכך תוכלי גם לבחון את יעילותו. (מומלץ טיפול אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.) בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות

דבורה
    01/12/2013

שלום לד"ר,

אני מצטרפת למי ששאלה את השאלה...
    תוך כמה זמן הטיפול התרופתי אמור לעזור? ושמעתי על טיפול שנקרא DTMS שיעיל במצבים האלו. תוך כמה זמן הוא עובד?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    01/12/2013

בד"כ תוך שלושה שבועות. ומעולם לא שמעתי על טיפול שנקרא DTMS - נשמע לי כמו עוד טכניקה אזוטרית המקודמת באופן סמוי באינטרנט...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה אם הטיפול לא משפיע?

אייל
    13/07/2014

למי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה אם הטיפול לא משפיע? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    14/07/2014

ראשית, לפסיכולוג/ית או לפסיכיאטר/ית המטפל/ת בך. במקרה הטוב, פנייתך תביא לתפנית בטיפול הפסיכולוגי או לטיפול תרופתי יעיל יותר. אם גם לאחר שיחה שכזו לא יחול שום שינוי לטובה, פנה למטפל/ת אחר/ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו