מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלי פחדשירי03/12/2013
שלום, בת 25. סובלת מהתקפי חרדה כבר חודשיים וחצי (לאחר בירור רפואי מקיף ששלל משהו בריאותי), התחלתי לפני שבוע טיפול ברמוטיב ובנוסף התחלתי ללכת לפסיכולוג. במשך התקופה הזו אני מצויה במצב רוח רע, הרגשה שהחיים כבר לא מה שהיו ופחד שגם לא יחזרו לקדמותם. בנוסף פיתחתי "פחד מהפחד" וגם כשאני לא מצויה בהתקף חרדה אני בפחדים שמה יהיה לי התקף או שיש משהו גופני שהבדיקות לא מצאו או שאני פשוט משתגעת. במהלך הזמן הזה כשאני מזהה התקף אני מנסה להשתלט על עצמי ולעיתים מצליחה להפחית מעוצמתו ופשוט לסבול אחריו מעייפות אבל לא מאיבוד שליטה מוחלט כמו בהתחלה. אני יודעת שטיפול תרופתי ופסיכולוגי לוקחים זמן, עם זאת אתמול חוויתי הרגשה שמעולם לא חוויתי והפחידה אותי בצורה נוראית. בשעות הבוקר הרגשתי פחד "רגיל" שהצלחתי להפחית, אך בשעות הצהריים הציפו אותי גלים של פחד נוראי שמעולם לא חוויתי. פשוט הרגשה של אובדן שליטה טוטאלי וכמו גלי חום אלו היו גלי פחד שבהם חשבתי על דברים שליליים מאוד כמו המחשבה שאני כנראה משתגעת לגמרי ושום דבר כבר לא יוכל לעזור לי, מחשבות על כך שאני מפתחת משהו חמור מאוד ואולי אפילו פסיכוזה, אף מחשבה חיובית ואף שיחה לא הצליחה לעודד אותי, לאחר הגלים הללו פשוט הרגשתי חולה למספר שעות. אני יודעת מהו התקף חרדה ואני יודעת מהי חרדה מוכללת ופאניקה וחוויתי לצערי את כולם. אבל את ה"גלים" הללו מעולם לא חוויתי ופשוט הוצפתי תוך שניות במחשבות שליליות שעברו וחזרו ועברו וחזרו בתוך זמן ממש קצר, מחשבות שהכל לעולם לא יעבור ולעולם לא אחזור להיות כמו פעם ושאני משתגעת. אני אבודה וממש אודה אם מישהו יוכל להסביר לי מה זה הגלים הללו?? איך עד היום לא חוויתי אותם בהתקפים ה"רגילים"? האם זה אומר שהמצב מתדרדר לגמרי? תודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גלי פחד - תגובה
ד''ר אודי אורן03/12/2013לשירי שלום,
מצטער לשמוע שאת כל כך סובלת. התקפי חרדה קשים הם חוויה מפחידה מאד מאד. אני מבין את הדאגה שלך, אך כל מה שאת מתארת הינם תופעות קלאסיות של התקף חרדה קשה.
טוב שהתחלת טיפול פסיכולוגי ותרופתי. חשוב שתהיי בקשר הן עם הפסיכיאטר והן עם הפסיכולוג ותדווחי להם על מה שקורה לך.
לא פעם צריכים להמתין עד שהתרופה עוזרת, ולפעמים צריכים לשנות מינונים ו/או תרופות.
בררי עם הפסיכולוג האם הוא מתמחה בטיפול במצבי חרדה מהסוג שאת סובלת מהם.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)