התקפי חרדה היפוכונדריה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• התקפי חרדה היפוכונדריה
    דנה
    06/12/2013

שלום,
    אני בת 25 ולפני כשנה התחלתי להרגיש קוצר נשימה,טכיקרדיה עייפות ובאופן כללי סבלתי מהרגשה רעה. פניתי לרופא הוא טען שאני בסטרס מהמבחנים ובתקופה קשה בחיי, המליץ לי לקחת ולריאן ולנסות להירגע ולפנות לפסיכולוג. הולריאן לא עזר התעקשתי לבצע בדיקות נוספת בהן התגלה שיש לי אנמיה חמורה. קיבלתי עירויים במשך חודשיים, בהמשך הבדיקות יצאו תקינות אך קוצר הנשימה לא נעלם וההרגשה הרעה נמשכת עד היום. בעקבות כך כנראה פתחתי חרדה למצבי הבריאותי חשבתי שיש לי גידולים במוח או בעיות בלב ביקשתי לבצע MRI, אקו לב(שבוצע לפני שנתיים ויצא תקין) הרופא כמובן סירב. פניתי לניורולוג עשיתי בדיקת EEG שיצאה תקינה. לפני כחודשיים היו לי קשיי בליעה ודופק מהיר, האוכל התחיל לעלות ותחושת כבדות לאחר כל ארוחה שכעת אני מקשרת לתת חומציות בקיבה. הייתי במיון ביצעו לי מבחנים ניורולוגיים שגרתיים (לגעת באף ללכת ישר וכו") האבחנה הסופית היתה panic attack.
    אני סטודנטית לכימיה ביולוגיה שנה ג, ייתכן ואני מפתחת סימפטומים של דברים הנלמדים ואני מודעת לכך, הרבה פעמים אני מאבחנת את עצמי וממציאה לעצמי מחלות שאני חייבת לשלול ע"י ביצוע בדיקות בלבד (בכל זאת לגבי אנמיה צדקתי)... אני מאוד אוהבת את תחום הרפואה אך לפי המצב הנוכחי התעסקות יתר והרחבת אופקים לא מועילה לבריאותי.
    [לא יודעת אם קיים קשר למצב הבריאותי הנוכחי אך בכל זאת אציין: במהלך שנה הראשונה של לימודים צרכתי ריטלין SR20 ללא מרשם אך לא כמויות גדולות (10 כדורים לכל תקופת המבחנים) זה ממש עזר ללימודים אך לאחר השימוש סבלתי מהתקפי חרדה ודיכאון, מזה שנה לא צורכת בכלל]. האם לפי המתואר סביר להניח שאלה הם רק התקפי חרדה הגורמים לכל מה שתואר? במידה ואחליט לפנות לפסיכולוג, האם הטיפול יהיה יעיל הרי תמיד אשאר בספק עד שלא אשלול את כל המחלות? והאם הטיפול הפסיכולוגי יהיה יעיל ללא כדורים שכנראה לא אסכים לקחת? מה עלי לעשות לגבי המקצוע הגורם לי להיפוכונדריה? אשמח לעזרה ועצה אני מרגישה שאני משתגעת ומאבדת את עצמי לגמרי. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה היפוכונדריה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי חרדה היפוכונדריה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/12/2013

בהתחשב בממצאים השליליים של הבדיקות שעברת ובעובדה שהתיאור שנתן תואם באופן מלא תסמינים שכיחים של חרדה, סביר (ביותר) להניח שזו אכן (רק) חרדה. וכן, כדאי לך מאד לפנות לפסיכולוג, רצוי פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית התנהגותית. מנסיוני, במקרים כמו שלך די במספר שיחות לא רק כדי להקל עליך "לתמיד" אלא גם להעניק לך פרספקטיבה על התהליך הצמיחתי בו את מצויה (שלו החרדה מהווה מעין צוהר ראשון), ואשמח לסייע לך בזה. תרופות אינך צריכה בכל מקרה - התרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב) אך הן אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה ולכן עלולות אף לקבע אותה (ויש להן כמובן גם השפעות לוואי לא רצויות). ולגבי המקצוע, ברור שאת צריכה להיפטר מההיפוכונדריה, לא מהמקצוע (אם כי כשתיפטרי מהחרדה תוכלי גם לשקול, הפעם באופן בוגר, במה את באמת רוצה לעסוק). בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו