איך לעזור לבני בן ה-5? ולעצמי?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• איך לעזור לבני בן ה-5? ולעצמי?
    שירית
    22/12/2013

הבן שלי - בן 5 -מתוק ואני משוגעת עליו, אבל הוא ילד מאוד מאתגר לגידול ולחינוך. יש לו ADHD שזה הפרעת קשב וריכוז (ה"כותרת של הפרעת קשב וריכוז היא כותרת מאוד עדינה להפרעה, אבל למעשה זה הרבה יותר מחוסר ריכוז או מוסחות
    הפרעת קשב וריכוז זה גם בעיות התנהגות, מציק לילדים בגן, אין לו ממש חברים, התפרצויות זעם, בדיקת גבולות, סף תסכול נמוך, קושי בדחיית סיפוקים, אימפולסיביות, היפראקטיביות. חשוב לציין, בני לא ילד אלים הוא לא מרביץ לילדים בגן אף פעם, אבל מציק להם, מפריע, מקניט, הורס להם דברים.
    בנוסף יש לבני תשתית חרדתית מסויימת, שלא נראית לעין, אבל היא קיימת. יש לו גם איחור שפתי. ומוטפל ע"י קלינאית. חשוב לציין - איתנו מדבר הרבה יותר טוב מאשר בגן, למשל.
    הילד מאוד חייכן (איתנו), מלא שמחת חיים, שובב, אבל יש בו חרדות , למשל מתקשה להירדם בלעדיי בלילות, נצמד אליי גם במהלך היום יחסית לבני גילו, נבהל מאוד כשאני כועסת/צועקת עליו, אפילו שיודע שעשה משהו חמור.
    ,
    אני מעולם לא תפסתי עצמי כאדם חרדתי, מקסימום כדאגנית יתר, מעולם לא הייתי בטיפול, מעולם לא נטלתי תרופות, תיפקדתי, עבדתי . . .
    אבל לאחרונה, בעקבות הדרכה הורית הבנתי שלמעשה יש לי אישיות חרדתית (אם כי לא ברמה גבוהה, אין OCD או דברים מהסוג הזה), ווכנראה שבעקבות ההתמודדות הקשה עם בני - עלה אצלי מפלס החרדה והפחד, מה יהיה איתו? איך יסתדר? בטח כמו שהגננת מתלוננת כך יהיה קשה ואף יותר כשיהיה בבית ספר. איך ילמד? איך יתחבר לילדים ?, כל החששות שיש לי כלפיו והקושי בהתמודדות היום-יומית איתו משפיעים עליי לא טוב, ורציתי טיפול שאהיה רגועה ונינוחה יותר וכך אוכל לספק גם לו יותר ביטחון ופחות כעסים עליו. מעבר לכך שאני רוצה לפנות לפסיאטר כדי לטפל בעצמי, יש לי שאלות לגביו:
    1. האם את ממליצה על טיפול רגשי של פסיכודרמה/משחק. הוא התחיל לפני כחודשיים טיפול של תראפיה באומנות פרטני. האם בנוסף או במקום כדאי לתת לו טיפול של פסיכודרמה? (הדרכה הורית עוזרת באופן חלקי)
    2. בנוסף לקלינאית ולתראפיה באומנות, רשמתי אותו לסדנת "חברים" זו קבוצה של 5 ילדים שמטופלת ע"י מטפלת במוסיקה ותנועה (שקיבלתי עליה המלצות מצויינות ממספר אמהות) שמטרת הטיפול בקבוצה היא טיפוח כישורים חברתיים ,הבטחון העצמי, במיוחד בכל מה שקשור למיומנויות חברתיות והיכולת לשחק. אבל לאחר 3 פגישות ב שבהם שיתף פעולה מעט מאוד, הוא אומר שלא רוצה ללכת לחוג יותר, לא רוצה בכלל. אני מבינה שהוא מסרב כי קשה לו. מתלבטת האם להפסיק? המטפלת אומרת שהסירוב שלו נובע מכך שהמפגשים מעמתים אותו עם כל הקשיים הרגשיים שלו: לשחק עם ילדים, לדבר עם ילדים, ושיהיה חבל להפסיק. מה לעשות? לנסות להמשיך למרות חוסר רצונו הברור? האם להיענות לבקשתו ולהעבירו לחוג התעמלות במקום (מעוניין בחוג התעמלות) או שכדאי לתת לו להתעמת עם קשייו הרגשיים בקבוצה? אשמח מאוד לתשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לעזור לבני בן ה-5? ולעצמי? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    23/12/2013

ראשית, אני מתרשם שאת עושה עבודה מצוינת עם ילד לא קל. ואת נשמעת לי דאגנית ומעורבת במידה המתבקשת, לא חרדתית.
    אינך צריכה פסיכיאטר שיעזור לך אלא פסיכולוג קליני (דהיינו, מספר שיחות הנחייה ולא טיפול תרופתי).
    טיפול רגשי באמצעות משחק/ פסיכודרמה מומלץ (ועדיף על טיפול באמנות עבורו). הדרכה הורית עבורך מומלצת מאד. סדנת "חברים" מומלצת אבל אחרי שלושה מפגשים הייתי מצפה ממנחת הסדנה לפעול כדי לעשות אותה אטרקטיבית יותר לילד ולא להסתפק בהסברים לסרובו. העבירי אותו מסדנת החברים לחוג ההתעמלות בו הוא מעוניין.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנחונו הולכים להדרכה הורית וזה עוזר

שירית
    23/12/2013

אבל זה עדיין לא מספיק . . ., מרגישה שצריך עוד משהו.
    רטלין לא בא בחשבון מבחינתי (עוד שנה שיגדל, אתן לו טיפול נוירופידבק, אימונים שמיעתיים + המשך טיפול רגשי)
    חיזקת את תחושתיי שפסיכודרמה יכול לעזור לו יותר מתראפיה באומנות (לא אפסיק לו תראפיה באומנות כי נהנה, אבל אוסיף לו גם פסיכודרמה).
    ואעביר אותו לחוג התעמלות (יש קבוצה שם של עד 10 ילדים). אולי עוד מספר חודשים יהיה בשל יותר לעבור סדנת חברים.
    תודה רבה, מודה לך מאוד מאוד שעזרת לי לסדר את מחשבותיי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו