פחד מלא להירדם

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד מלא להירדם
    מעין
    29/12/2013

שלום דוקטור.

אני בת 20 ועד לפני חודש ישנתי 8 שעות בלילה ואף יותר. בחודש האחרון היו לי כמה מקרים בהם נרדמתי בשעות הבוקר המוקדמות לשעתיים ואתמול אף בכלל לא ישנתי ! אומנם היה לי קלקול קיבה ולא הרגשתי טוב אבל אני מאוד בלחץ שמא היום אני לא אשן. קראתי דברים מפחידים על אינסומניה וחוסר שינה והלילה השני חלילה יהיה מלווה בחוסר שינה...

אני נורא חושבת על זה כל היום מה יקרה אם אני לא ארדם ואיך יהיה ואני מוצאת את עצמי בלחץ עצום ופשוט מפחדת...

מה קורה אם לא ישנים? איך אני מרגיעה את עצמי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מלא להירדם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מלא להירדם - תגובה

ד''ר אודי אורן
    29/12/2013

למעין שלום,
    בעיות שינה הן תופעה נפוצה ביותר, וקשיי שינה זמניים הן תופעה נפוצה עוד יותר.
    אם לא ישנים מרגישים עייפות. זהו. עייפות כמובן משפיעה על תפקוד ומצב רוח, אבל כאשר מדובר על תופעה זמנית, אין מה להתרגש ממנה. אין לה השפעות קשות ומתמשכות. יש לא מעט אנשים שסובלים מקשיי שינה לאורך שנים ועדיין מתפקדים היטב.
    אני מציע שתזכירי לעצמך שאת הולכת לנוח ושיהיה נחמד אם גם תצליחי להירדם. לא יותר מזה. הימנעי מדברים שאת יודעת מביאים אותך לעוררות גבוהה, ובשעה לפני השינה עשי פעילות שכרגיל מרגיעה אותך. תרגלי הרפיה, ביחוד את התרגול של הסתכלות על המחשבות/רגשות שלך ממרחק פנימי מסויים שבו את שמה לב למה שקורה וממשיכה הלאה, ושוב שמה לב ושוב ממשיכה הלאה. מוזיקה מרגיעה בהחלט יכולה לעזור. כשאת הולכת לישון, זכרי ששום דבר שעולה בתודעה הוא לא מספיק חשוב בשביל להתמקד בו.
    אם תשימי לב שהבעיה נמשכת את יכולה לשקול לפנות לטיפול ממוקד אצל מטפל המתמחה ב-EMDR או CBT.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו