מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרוקסטתמי01/01/2014
אני בת 34, סובלת מהתקפי חרדה ומטופלת תרופתית מגיל 16, בעשרה חודשים האחרונים הפסיכיאטר המטפל שלי העביר אותי לטיפול בקסנקס והוריד לי לחלוטין את הציפראלקס שלקחתי (40 מ"ג ביום) עקב אי יעילות, ואמר שככל הנראה, לאחר ששנים לקחתי תרופות ממשפחה ה SSRI הם לא משפיעים עלי יותר (למרות שהיו תקופות טובות) כרגע אני במינון יומי של שתים וחצי מ"ג קסנקס ביום, סובלת מהתקפי חרדה ודיכאון, פניתי לפסיכיאטר אחר (שהייתי אצלו בעבר בטיפול ועזר לי) והוא המליץ לי לנסות לקחת סרוקסט, שאותו עוד לא ניסיתי, הבעיה שלי היא שכל התחלת טיפול תרופתי אצלי או שינוי מינון גורם לעליה בהתקפי החרדה, ואני גם ככה נמצאת במצב חרדתי זוועתי... אני לא יודעת אם אני מסוגלת להתמודד עם עליה בהתקפי החרדה אפילו אם היא זמנית, הפסיכיאטר חילק לי את הכדור לרבעים, כלומר שאני מתחילה מרבע כדור וכל שבוע מוסיפה רבע עד שאני מגיעה לכדור שלם ביום, האם תמיד ישנה הרעה בהתקפי החרדה בשינוי תרופתי? האם יכול להיות שאני אקח את הסרוקסט בהדרגה ולא תהיה לי החמרה בהתחלה? למרות שאני כבר שנה על מינון מאוד גבוה של קסנקס ובחודשים האחרונים אני לא כל כך מרגישה את ההשפעה שלו, האם הוא יכול להועיל לעבור את התקופה הזו?
ועוד שאלה, כמובן שעברתי בדיקות לב בעבר שיצאו תקינות, אבל בזמן התקף חרדה הדופק שלי כל כך גבוה, למשך כל כך הרבה זמן, אני לא מבינה איך לא נגרם נזק ללב? האם הלב בנוי להיות בדופק מהיר כל כך הרבה זמן (כ - 40 דקות ולפעמים אף יותר) התקפי החרדה שלי הם מאוד חזקים מבחינה פיזית, הדופק מאוד מהיר, רעידות מאוד קשות ואף "נעילה" של מפרקים (אצבעות, ברכיים, לסת) שאמרו לי שנגרמת מהיפרוונטילציה.
בקיצור שנים של טיפולים, שנים של תרופות, וכלום לא עוזר... עכשיו אני יושבת עם מרשם ביד של סרוקסט ומפחדת לקנות אותו כי אני מפחדת שתהיה החמרה (בתקופת ההסתגלות) בהתקפי החרדה... מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרוקסט - תגובה
ד''ר אודי אורן01/01/2014לתמי שלום,
החלפת תרופות ושינוי מינון עלולים ליצור החמרה זמנית.
מצד שני, אם התרופה שאת לוקחת לא מביאה לתוצאות הרצויות, כדאי לשקול את זה בחיוב.
חשוב לי להוסיף שאני לא מבין איך לא הפנו אותך עד היום לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה. טיפול תרופתי עוזר בהקלת הסימפטומים אך אינו מטפל בשורש הבעיה. אני ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד כמו EMDR או CBT. יש להם סיכוי טוב לעזור לך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)