זה נורמלי?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• זה נורמלי?
    ניקול
    03/01/2014

כנראה עקב עומס ולחץ בחיי היום יום חוויתי התקף חרדה באמצע יום סידורים ופתאום הרגשתי בלבול דפיקות לב פחד נוראי ורצון לברוח הביתה למקום בטוח , הרגשתי שאני מתבלבלת ולא יודעת מה לעשות קודם וחשתי פחד נוראי שאולי אני מאבדת את הזיכרון את המציאות ואפילו אני לא הצליח להגיע הביתה
    מאז אותו היום יש לי פחד לא מובן מלאבד את המציאות, להיות באיזה מקום ולא לדעת איך חוזרים הביתה
    זה נישמע נוראי ומרגיש מוזר ולא מציאותי
    אבל האם זה נורמלי שמחשבות כאילו עוברות בראש של אדם ואפילו מרוב הפחד הוא מתחיל ממש להאמין שזה קורה, שזה אמיתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זה נורמלי?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חייבת לציין

ניקול
    03/01/2014

הרבה פעמים שאני מחוץ לבית אני עושה מין בדיקת מציאות כזאת של איפה אני נמצאת מה יש סביבי ואיפה הדרך הביתה
    כדיי להיות בטוחה שהכל בסדר אצלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נורמלי? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    03/01/2014

הי ניקול,
    היה לך התקף חרדה. זו תופעה מאד מאד לא נעימה ומפחידה. מה שקורה עכשיו זו תופעה בשם הפחד מהפחד. זאת אומרת הפחד מלחוש שוב את החרדה שחשת קודם לכן. בהנחה שהתקף החרדה לא חזר, יש סיכוי סביר שמדובר בתופעה חד-פעמית או לא שכיחה בחייך.
    ממליץ לך להמשיך בחייך הרגילים ולשלב פעילות פיזית ותרגילי הרפיה.
    אם התופעה חוזרת או שאת לא משתחררת מהפחד מהפחד, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT. הטיפול קיים במסגרת קופות החולים והשירות הציבורי.
    שבת שלום
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו