רוצה לעזור לאח שלי ולא יודעת איך

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• רוצה לעזור לאח שלי ולא יודעת איך
    נטלי
    05/01/2014

אח שלי בן 30 ומשהו, רווק וגר לבד. הוא מאוד לא צפוי והתגובות שלו יכולות להיות מאוד מפחידות, אלימות (לא פיזית אבל מילולית ותחושתית). ההתנהגות הזו מלווה אותנו כמשפחה מאז ומתמיד, כבר שנים, כולם הולכים לידו על ביצים, ולפעמים המשפט הכי סתמי מקפיץ אותו ומבאס את כולנו.
    השבוע בארוחת שישי הוא התפרץ על גיסי, שאמר באמת משפט טיפשי- הוא איים עליו ממש, והיה נראה כאילו הוא ממש רוצה להכות אותו. כל זה מול אורחים מחו"ל ומול אחיינים שלי, הילדים של גיסי, לאורך הארוחה הוא זרק הערות מעצבנות, וממש עשה לנו באסה ופאניקה. והעמיד אותנו במבוכה מול האורחים ובלחץ שמא הרוחות יתלהטו.
    חשוב לי לציין שאח שלי לא מודע למצב בזמן אמת, אבל אחר כך הוא כאילו חוזר לעצמו ומכה על חטא ומתייסר וסובל מאוד. זה כאילו שני אנשים שונים.
    בנוסף, הוא מעיד כי השריטה הזו שלו מונעת ממנו להכיר אישה לזוגיות וגרמה לו להתרחק מחברים שלו, מה שהופך אותו גם לבנאדם בודד מאוד.
    בנוסף, הוא "מכור" אפשר להגיד לכל מיני סרטי קונספירציה דוקומנטריים שמציגים את העולם מאוד אפל ומאוד דיכוטומי, כאשר ראיתי חלק מהסרטים האלה, עלו בי המון שאלות על מגמתיות וכו, שהוא, כששאלתי אותו, בכלל לא חשב עליהם, מבחינתו מדובר באמת מוחלטת- העולם רע, כולם רעים, הוא חייב להילחם באנשים שמנסים לכופף אותו...כל מיני תפיסות פראנואידיות... לא מזמן דיברנו בטלפון והשיחה נותקה בגלל אי קליטה, הוא היה משוכנע שניתקתי לו כי אין לי כוח אליו...
    בקיצור, אני חושבת שאח שלי סובל מחרדות או פרנויות (יש לציין כי בעבר איבחן אותו קב"ן כסובל מהפרעת אישיות גבולית), והוא חייב טיפול, אבל הוא כל הזמן דוחה את זה- ממציא תירוצים קלושים שחלקם נעוצים בסיבות כלכליות (ההורים שלי ישלמו כל סכום שיידרש, אין לזה ביסוס), מסיבות אידיאולוגיות (עוד סרט מטופש שהוא ראה והוא "לא מוכן לתרום לתעשיית התרופות") ושלל תירוצים שנדמה לי לפעמים שאולי הוא מאוהב כבר בתדמית המשוגע...
    אני ממש מבואסת, כל אירוע של התפרצות שלו (שהרבה פעמים מופנה אליי), מותיר בי מועקה של חודשים, אני רואה את סבלו ואת הבדידות שלו ואני מבינה שהוא במצב לא טוב, חוץ מזה שדוד שלי התאבד לפני כמה שנים ואני מפחדת שאולי הוא ישאב ממנו השראה. זה מרגיש כמו הזנחה מתמשכת...
    מה אפשר לעשות? אין אפשר להביא אותו להפנמה של המצב?
    האם ניתן להביא אותו לטיפול "בכוח" ואם לא אז איך לשכנע אותו שהוא חייב את זה???
    בדקתי הבוקר לגבי מרכז טיפולי ת.ל.ם, ומרכז טיפולי אביב- האם אלה מרכזים שעשויים להתאים לו? אני מחפשת בשבילו מסגרת שלא רק תרופתית אלא גם תרפויטית- אשמח לקבל המלצות\ או איך פועלים מבחינת קופת חולים.
    אשמח לקבל הכוונה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה לעזור לאח שלי ולא יודעת איך - תגובה

ד''ר אודי אורן
    05/01/2014

שלום,
    ברור כי אח שלך זקוק לטיפול פסיכולוגי ואולי גם תרופתי.
    האבחנה מהצבא עשויה להיות מדוייקת אבל קשה לי לדעת רק על סמך המידע שנתת.
    קשה לי להאמין שאחיך "יתעורר" ויראה כי הוא זקוק לטיפול.
    נראה לי כי מה שיביא אותו לטיפול זה צו בית משפט לאחר ארוע קשה.
    כדי למנוע אפשרות כזו חייבת המשפחה להתעורר.
    השאלה המרכזית האם הוא מקשיב למישהו, האם הורייך מסכימים לדעתך והאם למישהו יש את הסמכות/כח להשפיע עליו או להחליט עבורו.
    כיוונים אפשריים יהיו לפנות לטיפול משפחתי שיוביל לטיפול פרטני, או לשיחה משפחתית על "מה יהיה".
    הדאגה שלך מהאובדנות אינה דאגת שווא.
    לסיכום: איני חושב שתוכלי לעשות את העבודה הזו לבד. כדאי לך לגייס בני משפחה נוספים. פסיכולוג קליני המבין בענייני משפחה ובאנשים עם הפרעות אישיות יכול לעזור.
    איני יכול להמליץ על מרכז כזה או אחר. פניה לקופת חולים או למרכז בריאות נפש יכולה לעזור.
    בהצלחה
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו