חרדת בחינות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדת בחינות
    יעל
    09/01/2014

שלום,
    קוראים לי יעל ואני סטונדטית באוניברסיטת תל-אביב.
    אני רוצה לשתף אתכם בבעיה שמלווה אותי לכל אורך הלימודים שלי באוניברסיטה, ובעצם מאז שאני זוכרת את עצמי כתלמידה.
    הבעיה היא חרדת בחינות. אני לא מצליחה לתפקד כמו שהייתי רוצה במהלך ביצוע הבחינה. כשאני מבצעת את הבחינה אז אני מרגישה ממש כל מיני דברים פיזיולוגיים בגוף: חום פנימי כזה, גלי חום כאלה שעוברים לי בכל הגוף...צמרמורות כאלה.... זה יכול אפילו להגיע למצב כזה שלפעמים קשה לי לנשום. אני רועדת בידיים....הנשימה שלי מהירה..יש לי בחילות....וכל זה לא עובר לי לאורך כל הבחינה....אני מרגישה בלקאאוט טוטאלי, כאילו כל מה שלמדתי וידעתי כל כך טוב נעלם לי מהראש...כמובן שזה מקשה עליי לבצע טוב במבחנים...ואני בטוחה שאם הייתי יכולה לשלוט ולהתמודד עם החרדה הזו- הייתי מצליחה להגיע להישגים הרבה הרבה יותר גבוהים...
    קשה לי מאוד עם זה בגלל שאני מגיעה מוכנה למבחנים, וממש יודעת את החומר מעולה...
    אני מרגישה שאני חייבת עזרה דחופה ומהר...אני לקראת תקופת מבחנים, ולכן אודה מאוד לכל עזרה/התייחסות/המלצה/הצעה בנושא
    תודה מראש
    החרדתית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בחינות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת בחינות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    10/01/2014

ליעל שלום,
    את סובלת מחרדת בחינות קלסית. זו בעיה נפוצה המגיבה היטב להתערבויות פסיכולוגיות ממוקדות. סביר להניח שתוכלי למצוא עזרה בשרותי הייעוץ של האוניברסיטה. מה שחשוב זה שתדרשי טיפול ממוקד כמו CBT או EMDR.
    בהצלחה
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יעל
    11/01/2014

ד"ר אורן שלום,
    קודם תודה על התגובה. ברצוני לשאול מהם באופן כללי עקרונות הטיפול הממוקד שעליו אתה ממליץ לי כדי לטפל בחרדת הבחינות שלי. מהי בדיוק שיטת ה-CBT או ה-EMDR, ולמה לדעתך הן יכולות להתאים לי...אודה לתגובה כדי שאדע בפני מה אני עומדת
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    12/01/2014

ליעל שלום,
    לא אוכל לענות באופן רציני על השאלות ששאלת. את מוזמנת לקרוא על EMDR/CBT באינטרנט. העקרון הוא טיפול ממוקד שבא לעזור לאדם להתמודד עם קושי מסויים בלי לפתוח אין סוף נושאים נוספים. לכן הטיפול הוא גם קצר יחסית. התרשמתי שאת אדם בריא עם בעיה ממוקדת ומכאן ההמלצה.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו