מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בטראומה....17/01/2014
שלום
התחלתי טיפול בעקבות טראומה מינית ממושכת בעברי ועזבתי באמצע.
אני שוקלת להתחיל טיפול חדש אבל חוששת מכיוון שבטיפול הקודם "פתחתי" דברים והרגשתי מוצפת. ממש הפסקתי לתפקד. הרגשתי שאני זקוקה למטפלת כל הזמן וזה הלחיץ אותי כי הרגשתי תלויה.
דבר נוסף שהפריע לי מאוד: פגישה היא של 50 דקות. עד שאני מרגישה בנוח להתחיל לדבר על דברים זה עוד 20 דקות ואז נותרת חצי שעה לדבר על דברים קשים מאוד אשר היו מודחקים אצלי במשך שנים רבות. הזמן האוזל שיתק אותי ומנע ממני להיפתח ולהתחיל לדבר ולעבד את הטראומה. כמו כן, הרגשתי אח"כ שאני יוצאת "לעולם", חשופה, פגיעה, ומוצפת בכאב. כאילו, פתחנו פצע, התחלנו לנקות אותו, להוציא את המוגלה אבל לא סגרנו אותו אח"כ והוא נשאר פתוח וכואב.
איזה פתרון יש לכך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בטראומה - תגובה
ד''ר אודי אורן18/01/2014שלום,
אני תומך באפשרות שתחזרי לטיפול. לטראומות מיניות יש השפעות שליליות מתמשכות, וכדאי לטפל בהן.
המטפל/ת שניהל את הטיפול הקודם לא היה מספיק רגיש לתהליך הקשה שאותו עברת. יכול להיות שהנסיון שלו בטיפול בנפגעות טראומה מינית היה מוגבל. החוויות שאת מתארת קורות כמעט בכל טיפול, אבל השאלה באיזה כמות/עצמה ואיך המטפל מתמודד איתן.
חשוב שתמצאי מטפל/ת המתמחית בטיפול בתחום זה שתוכל ללוות אותך באופן שייתן לך ביטחון בתהליך.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)