מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטלין בתקופת לימודים? בקשה עזרו ליsaper19/02/2014
שלום לכולם, רקע קצר על עצמי, אני בן 23, סובל מדכאון וחרדות מגיל צעיר מאוד, תחילה טופלתי בגיל 15 בזיפרקסה, בגיל 18 עברתי לפרוזק, לאחר מכן ציפרלקס וחזרתי לפרוזק כי הציפרלקס הביא איתו תופעות לוואי לא טובות. בין לבין השתמשתי בווליום או קלונקס למטרת שינה מאחר ו"כדורי שינה" לא עזרו לי, ואני לא ישן בלילה מגיל צעיר, המוח לא מפסיק לעבוד.
בכל מקרה, התחלתי ללמוד לפסיכומטרי לצורך העניין, וחזר לי הפחד והלחץ כמו שהיה בגיל צעיר בבית הספר, קשה לי, יש לי דופק וחרדה, אני מזיע ואני לא מרוכז בצורה לא הגיונית, דברים נופלים לי מהיידיים בשיעור/לקראת השיעור ואני לא מצליח לתמרן , ורק התחלתי את הקורס ואת הדרך הקטנה כלפי לימודים אקדמיים....
אתמול דיברתי עם ידידות וחברים שכבר התחילו ללמוד, אמרו שחלקם השתמשו בריטלין או מכירים אנשים שהשתמשו בריטלין בתקופת לימודים, אפילו אנשים בלי עבר של חרדות ודכאונות.
חשבתי לשאול ואולי אף לנסות, אני לא מסוגל לתפקיד, ומהיכרות רבה עם עצמי אני רואה שללא עזרה לא אצליח לעבור את התקופה הזו וספק אם אוכל ללמוד...
אשמח לקבל תשובות ועזרה בבקשה...
תודה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריטלין בתקופת לימודים? בקשה עזרו לי - תגובה
ד''ר אודי אורן19/02/2014לספר שלום,
אתה סובל כמו שאתה אומר מדכאון וחרדות מזה שנים ומקבל תרופות שונות, אך ללא פתרון לקשייך. אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות שיוכל לעזור לך. מטפל המתמחה ב-CBT או ב-EMDR יוכל בסבירות גבוהה לעזור בהתמודדות עם הקשיים שאיתם אתה מתמודד. לקיחת עוד תרופה לא נראית לי כצעד הראשון שהייתי ממליץ עליו. בכל מקרה אם תחליט לקחת ריטלין אני ממליץ לך ראשית כל להתייעץ עם הרופא המטפל בך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)