מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד אצל ילדיםמיטל09/03/2014
אשמח לחוות דעת , הבן שלי בן 7 כמעט , מגיל קטן היה מאוד רגיש לרעש עד כדי סגירת אוזנים ברעש הכי בסיסי שיש , לאחרונה קורים מצבים שהוא נבהל ברמה היסטרית פשוט מדבר מאוד פשוט לכאורה, לדוגמא הוא לקח את אחד הניידים איתו למיטה בשעת ערב ופתאום קפצה איזושהי התראה מאחד המשחקים שכנראה מאוד הפתיעה אותו והוא פשוט נכנס להיסטריה והתחיל לצרוח!!!! אני אישית נורא פחדתי ולא הבנתי מה קרה בכלל כי זה היה פשוט לא נורמאלי שדיברתי איתו הוא הסביר לי שאחד המשחקים התחיל לפעול ונורא נורא הבהיל אותו... חוץ מלהרגיע אותו ולהיות איתו במהלך הערב לא ממש ידעתי איך להגיב לכל זה... עזרה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד אצל ילדים - תגובה
ד''ר אודי אורן10/03/2014למיטל שלום,
הבן שלך ילד רגיש לרעשים ולכן מה שאת מתארת איננו מפתיע. מצד שני אין ספק שהוא זקוק להתייחסות שתאפשר לו לחיות טוב יותר עם הרגישות הזו.
להרגיע, להיות נוכחת, ולדבר איתו הם התגובות הנכונות מול המצבים שאת מתארת. תגובות אלו עוזרות במיידי, אך אינן מקדמות את פתרון הבעיה.
לצורך עזרה צריכים למצוא מצבים שבו הילד רגוע ולדבר איתו על האתגר שאיתו הוא צריך ללמוד להתמודד. במסגרת השיחות צריכים לחשוף אותו באופן הדרגתי לרעשים שהוא ייצר, ולהראות לו שהוא מסוגל להתמודד עם התגובה שלו לרעש. על כל התמודדות מוצלחת כדאי לחזק אותו בדיבור, במגע או במתן "כוכב".
אם הדבר אינו מצליח אני ממליץ לפנות למטפל המתמחה בטיפול בילדים בגישת ה-CBT או ה-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)