טיפול בחרדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• טיפול בחרדה
    חרדתי
    10/03/2014

שלום רב.

אני סובל מחרדה הקשורה לעיוורון מלייזר. אני חושש מלייזרים שנמצאים סביבנו ביום יום וחלקם אינם נראים לעין האנושית. השימוש בלייזר נהיה נפוץ בעולמנו. ישנם לייזרים בלתי נראים במכוניות בבקרת שיוט לרכב, לייזרים בלתי נראים בנשקים של חיילים (כוונת מארס), לייזרים בלתי נראים במד מהירות הלייזר של המשטרה, לייזרים בלתי נראים במכוני קוסמטיקה להסרת שיער ולייזרים נוספים רבים בהם משתמשים ביום יום בציבור. אני שוקל להתחיל בפעם השלישית טיפול פסיכולוגי תרופתי לאחר שפעמיים הטיפול כשל. העניין הוא שאני מרגיש שהחרדה שלי אינה חרדה סתמית. החרדה שלי מגנה עליי, היא שומרת ומגנה עליי!!!!!!!

השאלה: האם יש טעם ללכת לטיפול כאשר ההרגשה שלי היא שהחרדה מהלייזר היא דבר הגיוני?

אודה לדעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בחרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בחרדה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    11/03/2014

פחדים "הגיוניים" (כמו מנחשים, כלבים, טיסות, לייזרים וכד') אכן מגינים עלינו אך, כמו בכל דבר, הכל עניין של מידה - אם הפחד מלייזרים (ובכלל) גורם לך למצוקה רגשית או תפקודית גדולה משמעותית מהמקובל נורמטיבית, יש בהחלט טעם לטפל בזה. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי שיחתי (לא תרופתי!) אצל פסיכולוג המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו