מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה לגביי טיפולמורן29/03/2014
שלום רב ד"ר שמי מורן בת 29 סובלת כ 15 שנה מחרדות כאשר ב 10 שנים האחרונות זה חרדות קשות על.בסיס יום יומי זה הורס לי את החיים.יש לי םחד ממוות ומחלות.אני לא ישנה טוב בלילןת קמה כל שעה לאכול אני חולמת סיוטים כאבים בגוף פעימות מוקדמות יש לי כאבים נוריולוגים לא ברורים נשענת על הסיגריית אלכוהול אוכל.מאבדת שליטה על עצמי.אני מטופלת שנתיים ברפואה הסינית יש לי מטפל מדהים שעוזר לי לפרק דברים ריגשיים אבל החרדה לא נעלמת היא שם.כל יומיים אני רצה למיון ולרופאים לעשות א.ק.ג ובדיקות מפחד של בעיה לבבית.מרוב שהחרדה קיימת בי שנים אז לאחרונה זה נהפך לדיכאון ולא לחרדה.אני מפחדת ולא מעוניינת בכל תוקף להתחיל טיפול תרופתי מפחד שהתרופות יהיה חלק מחיי שאתמכר שאצתרך להעדר מהעבודה בשל תופעות הלוואי שלהם ולכן אתנול בדקתי באינטרנט משהו לגביי צמח הקנאביס.כתוב.שזה ניתן גם לבעיות חרדה דיכאון ומצב של מחשבות כפייתיות.השאלה שלי היא....האם פסיכיאטר יוכל לתת לי מרשם או רופא או המטפל שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
מורן29/03/2014אני אתן לך דוגמא להפרעה שלי מעבר לפחדים והחרדות היום יומיות.יש לי כבר הרבה שנים תופעה של פעימה מוקדמת שנגרמת מחרדה.שלשום נכנסתי לפורום רופאים וכתבתי מה אני מרגישה בעת שזה קורה.הרופא כתב שזה נקרא פעימה מוקדמת ושעליי ללכת לקרדיולוג.כנראה הוא לא שם לב שרשמתי לו שעברתי א.ק.ג אקו לב ובדיקות כל חודשיים.קיבלתי את התשובה מקסימום אני חולת לב סופנית חס ושלום,בכיתי נכנסתי לדיכאון ומחשבות כפייתיות שקיים לי בעיה.אמא שלי דיברה איתי בטלפון כמעט שעה והסבירה לי שאני בריאה שאין לי כלום בלב ושזה קורה גם לה אפילו 3 פעמים ביום לאחר מכן המטפל שלי הסביר לי שפעימה מוקדמת אצלי נוצרת מחרדה ושאין סיכוי שזה משהו לבבי.בפורום אחר רופא אחר כתב לי שזה ממש לא מסוכן ואין מה לפחד שזה תופע של חרדה.הבת זוג שלי לא מפסיקה לדבר איתי ולהסביר לי שאני בריאה ואפילו דיברתי עם חברה שהיא טכנאית של אקו לב ו c.t שכל היום מבצעת בדיקות כאלה שהסבירה לי שחד שמשמעית שאקו לב זה בדיקה ברורה ביותר ועם היא תקינה אז הבעיה של פעימה מוקדמת זה מהראש.למרות כל זה אני כל.השבת בוכה ובדיכאון שיש לי בעיה בלב....וזה ככה שנים מסרבת להאמין לקולות החיובים של האנשים שמסביבי לרופאים למטפל שלי אני פשוט נעולה בשלילי ובגרוע מכל.יש סיכוי שזה נקרא פוסט טראומה?כי עם כן אז יאשרו לי קנאביס כנראה...חוויתי ילדות קשה של מערכת יחסים קשה עם משפחה שלמה נטישה ריגשית מצב כלכלי קשה וכמובן יחס מזלזל ומשפיל של אימי כולל הקטנתי השפלות והורדת ביטחון עצמי.וערך עצמי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך... - תגובה
ד''ר אודי אורן29/03/2014למורן שלום,
כואב הלב לקרוא כמה את סובלת.
המלצות:
תפסיקי באופן מוחלט להשתמש באינטרנט/פורומים כמקור מידע לטיפול בבעיותייך.
תתחילי לקיים פעילות פיזית יומית ותרגול של מדיטציה באופן קבוע.
ברמת הסבל שאת מתארת הייתי ממליץ לך לשקול שוב את השימוש בתרופות. המחיר שאת משלמת כיום הוא גבוה בהרבה מהמחיר שאת עלולה - אם בכלל - לשלם על שימוש בתרופות.
אני ממליץ לך בחום להיכנס לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (CBT או EMDR).
איני חושב שאת סובלת מ-PTSD. אני מעריך שאת סובלת מהפרעות חרדה אחרות.
קשה לי להאמין שמישהו יאשר לך שימוש בקנביס, אבל את יכולה לנסות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת...
מורן29/03/2014היי אודי.ראשית תודה על התמיכה וההבנה שלך בשל מצבי...אשמח מאוד לדעת האם אתה מטפל ואפשר להגיע אלייך לטיפולים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנביס
אדוה17/04/2014היי מורן
לא ממליצה לך על קנביס
אצלי החיים נגמרו החרדות התחילו לאחר שימוש בקנביס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)