מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דאגת יתראמא11/05/2014
היי
יש לי שאלה די מורכבת ואשמח אם תוכלו לעזור לי
אני אמא לילדה בת 3, שמגיל שנה חולה המון עברנו אינספור אשפוזים טיפולים בדיקות ועד היום לא ידוע מה יש לה, ואין עדיין אבחנה חד משמעית אלא ספקולציות
אני אמא הסטרית והפכתי ליותר בעקבות המצב, אני אגדיר הסטרית: דואגת לה בכל צעד, שומרת מכל משמר, כשהיא משתוללת אני לא רגועה שהיא תיפול ותיחבל, מונעת ממנה לרוב משחקים שכוללים ריצות קפיצות והשתוללויות במשטחים שהם בטון ומעדיפה מקומות כמו גימבורי שמיועדים לכך
מקפידה באוכל שיהיה בריא ונמנעת מגאנק פוד ככל האפשר וכמובן מקפידה על ידיים נקיות שלה ושל הסובבים אותה שמאכילים אותה עם הידיים (!)
אני תמיד בדאגות וחרדות, יש שיגידו שאני נורמאלית ויש שיעירו שזה מוגזם!
בעלי בקיצון השני ולכן החרדות והדאגות שלי מקבלות משמעות יתר!! כשהיא חולה לדוגמא הוא נמנע מטיפול רפואי בגלל מה שהיא עברה ואומר שיעבור ואני שמתעקשת על רופא כל הזמן וכך נוצר מצב שאני הסטרית
דוגמאות לכך שהוא טען שאני הסטרית זה הילדה פרכסה והוא טען שאני מדמיינת וחזר לישון! (בדיקת eeg הוכיחה שהתרחש פרכוס ולא דמיינתי)
הילדה נפלה ממיטת תינוק גובה 1.50 נחבלה במצח, הוא טען שהיא בסדר ונמנע מבדיקת רופא וחזר לישון!
יש עוד דוגמאות כאלה ואחרות למצבים שהלחץ שלי והחרדות באים לידי ביטוי בגלל שאני לבד בכל המערכה הזאת ואין שיתוף פעולה/ דאגה מהצד השני ולכן החרדות מתגברים
הוא טוען שאני צריכה כדורים כדי להרגיע ולהרפות ואני בטוחה שכדורים לא ימנעו ממני לדאוג! הפחד שלי שהילדה תיחבל היא בעיקר בגלל שהוא יחליט שהכל בסדר גם אם תזדקק לטיפול ובדיקת רופא
האם החרדות שלי הם תוצאה של ההתנהגות שלו או שבאמת עלי לקבל טיפול?? או שבכלל הכל בסדר ואני סהכ אמא שדואגת מעט יותר בגלל המצב הרגיש
מקווה שהצלחתי להעביר את השאלה באופן ברור
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דאגת יתר - תגובה
ד''ר אודי אורן11/05/2014שלום רב,
המצב שאת מתארת באמת מורכב בגלל מצבה הרפואי של הילדה, ועמדתו הבסיסית של בעלך. אני חושב שהתייעצות עם פסיכולוג ילדים עשויה בהחלט לעזור. כמעט לכל גן ובכל קופת חולים תוכלי למצוא איש מקצוע כזה. בהצלחה, אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)