שלום.. אני תמיד במתח ולפעמים בחרדות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• שלום.. אני תמיד במתח ולפעמים בחרדות
    עירית
    02/06/2014

מהמצב במשפחה אחותי סובלת מחוסר ביטחון עצמי מאוד גבוה ומחרדות והיא אמרה שהיא סובלת מכסיזופרניה אבל אני לא מאמינה לה (אומנם המצב שלה לא כ"כ גרוע היא מתפקדת).
    וגם אח שלי לפני כמה זמן השתגע וסובל מכסיזופרניה )אנחנו משפחה מרובת ילדים והרב נורמלים ועדישים אפילו לדבר רק אני נלחצת מיזה
    המצב הזה גורם לי לממש לחצים,חרדות,מתחים שאני חושבת על זה וכשאני לא חושבת על זה הכל בסדר אני יש לי סוג של פחד להיות כמוה להיות חולת נפש, להיות עם כסיזופרניה לאבד שליטה, (אני לא רוצה ללכת לפסיכאטר כי גם מיזה יש לי פחד) מה אעשה? כל פעם שאני חושבת על זה זה עושה לי רע המחשבות האלה של מה ואיך וכו'.

מה עליי לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום.. אני תמיד במתח ולפעמים בחרדות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    04/06/2014

ראשית, אני מבטיח לך שאת אינך סכיזופרנית ושהסיכוי שתפתחי סכיזופרניה קלוש למדי (מבחינה סטטיסטית, גם לתאום זהה של סכיזופרן יש רק 50% סיכוי לפתח את המחלה). שנית, זה רק טבעי ומובן לגמרי שבנסיבות שאת מתארת יהיו לך פחדים וחרדות לגבי מחלתם של האחים שלך. אם את מוטרדת מדי מכך, פני לשיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני (לא פסיכיאטר), רצוי פסיכולוג המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, שיסייע לך לצמצם משמעותית את החרדה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו