וואבן

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• וואבן
    דנה
    27/06/2014

לוקחת חצי וואבן (5 מ"ג) יחד עם הורמונים לגיל המעבר -לוקחת את ההורמונים רק חודש ותופעות החרדה לא ממש עוברות...יש ימים שלוקחת 2 חצאים כי לא מרגישה טוב.
    גם לא מסוגלת להפסיק כי מיד מרגישה תופעות כמו של התמכרות- היתכן? את הוואבן לוקחת כמעט חודשיים וחצי
    איך מפסיקים?
    במקביל התחלתי טיפול קוגניטיבי בתקווה שזה יעזור לי
    מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    וואבן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וואבן - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/07/2014

לאורלי שלום,
    בהחלט יתכן. זכרי שמדובר בשילוב של קיום הסיבות לכך שהתחלת לקחת את התרופות בשילוב של - אולי - תופעות של התמכרות.
    אנא דברי עם הרופא שרשם לך את התרופה, ועם המטפל שלך, על הדרכים להתמודדות עם הקושי שאת מתארת.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתך לא מובנת לי לצערי

דנה
    01/07/2014

תשובתך לא מובנת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתך לא מובנת לי לצערי - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/07/2014

לאורלי שלום
    ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שיעזור לך להוריד את מינון התרופה ו/או להחליפה בתרופה אחרת שאינה ממכרת.
    ממליץ לך לפנות למטפל שלך כדי שיעזור לך להתמודד מהכיוון הפסיכולוגי עם התופעות שתארת.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות בכלל

אנונימית
    03/07/2014

בפורום הזה לעולם לא תקבלי תשובה שנוגעת לשימוש בתרופות - בודאי לא הנחיות, מקסימום "יתכן" או "לא נשמע סביר".
    מנהלי הפורום אינם רופאים פסיכיאטרים, וגם אם היו, ספק אם היו מסתכנים בהנחיה שמנותקת מפרספקטיבה רחבה יותר והיכרות אישית. כמי שהתנסתה בואבן ומרגיעים אחרים -כן, זו תרופה ממכרת, וכמה זמן לוקח לפתח תלות זה מאד משתנה מאדם לאדם. בכל מקרה גם כשרוצים להגמל יש דרכים לעשות את זה שמפחיתות את תופעות הגמילה (בעיקר שאלה של קצב) , וזה השלב שצריך להתייעץ עם רופא מתאים.

אגב, האם התחלת לקחת את הואבן סביב תסמיני חרדה חדשים (שאת מקשרת לגיל המעבר) , או כלל לא קשור ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנונימית

דנה
    03/07/2014

אכן סביב תופעות גיל המעבר....מנסה להפחית אבל קשה...מחצי לכלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורלי

אנונימית
    03/07/2014

הבנתי, אז קיווית שכשההורמונים יתחילו לעשות את העבודה כבר לא תצטרכי את הוואבן, אבל בינתיים זה לא כ"כ קורה...
    אז לי נשמע שאו שהחרדה לא קשורה לגיל המעבר, או שהיא קשורה יותר דרך הנפש מאשר הגוף ואז ההורמונים לא באמת צפויים לעזור בקטע בספיציפי הזה.
    אני דווקא בעד לקחת משהו מרגיע כשצריך, אבל ברור שזה פתרון לטווח קצר. וואבן זו לא האופציה היחידה (וחצי כדור באמת לא נשמע לי רציני.. ) אני בתקופות שסבלתי מחרדה (לא קשור לגיל המעבר) ניסיתי כמה וכמה דברים עד שמצאתי את מה שעובד לי ולא עושה יותר מדי בעיות. בקיצור, אין מנוס מלגשת לרופא/פסיכיאטר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואבן

דנה
    03/07/2014

לא יודעת מי את אבל את נחמדה...חחח
    החרדות קשורות גם קשורות לגיל המעבר...הרבה נשים מקבלות יחד עם ההורמונים כדורי הרגעה (ויפקס, ציפרלקס וכו..) אני לא רציתי מהתחלה...אבל עכשו כנראה אין מנוס!..אני גם בטיפול קוגניטיבי הייתי פעמיים וזה ממש עוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו