מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה ופחד ממצב בטחוניא21/07/2014
שלום! אני בת 33 + 2 קטנים. לאחרונה סובלת מחרדות קשות עקב המצב הבטחוני. אני טיפוס חרד בדרך כלל וזוכרת את עצמי מגיל קטן מאוד פוחדת מכל דבר וסובלת מנדודי שינה לאורך זמן. היום אני יודעת שאלה היו חרדות. זה בא לי בתקופות ובעקבות משהו שסוחף אותי למחשבות שליליות ולהתקפי חרדה. עכשיו זה הגיע בגלל שנחשפתי יותר מדי לתקשורת והמידע על מה שקורה במדינה עושה לי כל כך רע. בשבועיים האחרונים אני מתחילה להרגיש את תחושות החרדה משעות אחה"צ וזה הולך ומתגבר בערב וכמובן בלילה. אין לי תאבון בכלל חוץ משעות הצהריים המוקדמות שאני ממש מכריחה את עצמי לאכול קצת. ירדתי במשקל ואני גם ככה רזה. בערב כשהילדים ישנים אני מכווצת עם תהילים ופשוט מחכה שיקרה משהו רע. אני כל כך עייפה ולא מצליחה להרדם. וכשנעצמות לי העיניים אני ממש מעירה את עצמי מיד כדי שלא לישון. כאילו חשוב לי להיות דרוכה כל הזמן. וזה מתיש אותי. קשה לי לחיות בצורת החיים הנוכחית. יש לי ילדים ובעל שנאלצים לראות אותי במצבים לא נעימים של בכי וחוסר אונים, ואני לא יודעת להתמודד מול זה. מבקשת את עזרתכם בייעוץ מה יכול לעזור לי? אני לוקחת בימים האחרונים רסקיו אבל זה לא פותר את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה ופחד ממצב בטחוני - תגובה
ד''ר אודי אורן22/07/2014לאודליה שלום,
ברור שהמצב הנוכחי גורם להחמרה של הרגישות המתמשכת שלך. זו תופעה שכיחה ביותר שרבים סובלים ממנה.
המלצות:
להגביל למינימום את החשיפה לחדשות.
כל ערב לעשות פעילות פיזית (גם אם לא בא לך): הליכה, התעמלות.
כל ערב לפני השינה לנהל שיחה עם היושב המרומים ולבקש ממנו לשמור עלייך ועל היקרים לך, ולהבין שאמנם תפילותייך נשמעו.
כל יום לתכנן פעילות לשעות אחר הצהריים/ערב כך שאת תהיי עסוקה.
אם וכאשר את מוצאת את עצמך חסרת אונים ובוכיה, לבר אל עצמך כאילו את בעמדת הורה המטפל בילד בוכה.
אם כל זה לא יעזור, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כן CBT או EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה ופחד ממצב בטחוני
אודליה22/07/2014ד"ר אודי שלום רב!
שמחתי לקבל את תגובתך לשאלתי. אין ספק שאתחיל ליישם חלק מהדברים האפשריים שהומלצו. ציינת עוד שאדאג לעיסוק בשעות אחה"צ, ולזה אין צורך לדאוג כי יש לי 2 ילדים קטנים המעסיקים אותי טוב טוב עד שהולכים לישון, ואז מתחילה הבעיה שלי לצוף ולהתחזק.
בשעות הבוקר אני עסוקה בעבודה ולכן במהלך כל היום עד שעות הערב, אפשר להגיד שאני שורדת (אם כי לא מרגישה טוב ב - 100% כמו שהיית לפני כשבועיים).
בערב בעלי בעבודה והילדים ישנים, אני בעצם מרגישה את החוסר אונים או החוסר שליטה ברגשות החרדתיים שפורצים החוצה, ועם כל התופעות הפיזיות הנילוות לכך (דופק מואץ שלא נרגע, יובש בפה, כאבי בטן והתכווצויות וחולשה).
בגלל שהחרדות זה נושא שלא חדש לי כי תוקף אותי בתקופות מסויימות בחיים, אני הייתי רוצה לטפל ביסודיות כדי לא לחוות את זה שוב ושוב.
רציתי לשאול מהו טיפול CBT או EMDR ? ואיך זה עובד?
והאם יש מטפלים בתחום גם באילת, או שאפשרי לטפל גם מרחוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חרדה ופחד ממצב בטחוני - תגובה
ד''ר אודי אורן22/07/2014שלום אודליה,
אני תומך ברצון שלך לטפל בעניין כך שהבעיה לא תחזור.
EMDR היא שיטת טיפול יעילה וממוקדת בחרדה. יש מטפלות EMDR באילת.
כנסי לאתר של עמותת EMDR ישראל ובקטע ל"קהל הרחב" לכי ל"מצא מטפל".
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)