מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טראומהמישהי18/08/2014
לפני 9 חודשים הייתי ב"סטוץ" ... אחרי מערכת יחסים ארוכה מאוד זה הרגיש לי נכון
במהלך המגע מיני הבחור החדיר את אצבעותיו עמוק מהרגיל שלא נאמר כמעט כל כף ידו, וזה הרגיש לי כאב וחודרני מידי עד למצב שביקשתי ממנו להפסיק ולהוציא.
לאחר ארבעה ימים ספורים (הכל מתועד בהודעות, אז יש לי את הזמנים) הרגשתי כאבים בבטן תחתונה חזקים שהתלוו להם הפרשות צהובות ללא ריח
עשיתי כמעט את כל הבדיקות האפשריות למחלות מין אולטראסאונד אין רגישות למישוש ואין ממצא דלקתי כלשהו
נמצאתי חיובית לבדיקת PCR לHPV זן 35 בדיקת פאפ תקינה קולפוסקופיה לא וביופסיה הראתה CERVICAL BIOPSY WITH REACTIVE CHANGES.
במילים אחרות לא נמצא משהו שיכול להסביר את הכאבים החזקים והכרוניים בבטן תחתונה והרופאים מגידרים את ההפרשה כתקינה למרות שלהרגלים שלי היא לא. הרופאים טוענים שזה פסיכוסומטי, קשה לי להאמין אבל אני בוחנת את האופציה
כמו כן מאז כל הבדיקות והחקירה מעין מגיע הכאב אני חווה פלאשים חזקים לאותו הרגע בו הוא החדיר את היד שלו והתגובה שלי הייתה של כאב הרגשתי שהוא פלש לתוכי כמו שאף אחד לא עשה (למה זה היה נחוץ, אוף) ורגשות אשמה עצומים על כך שנתתי לו להרוס את חייגם עם הכאב הכרוני הזה וגם עם הHPV שבוודאות הגיע ממנו
החיים שלי הם לפני ואחרי. אחריו הרגשתי מזוהמת עד היום ועובדה שהחושים לא הטעו אותי
השאלה לי האם בטיפול לטראומה אפשר לתגבר על זה? ובהנחה שהכאבים הם פסיכוסומטיים (למרות שלא נראה לי, נראה לי שהוא פגע בי פיסית, אך גם הנפשי אצלי פגוע בעקבות כך) האם בהנחה זו אפשר להתגבר ולהתעלות על הכאבים בעזרת טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מישהי21/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי כאשה מבוגרת יותר
מנוסה22/08/2014אני מקווה שאת כבר מרגישה יותר טוב, פיסית, ושלפחות החרדות האלו קצת נרגעו. טוב מאד שעברת את כל הבדיקות האפשריות.
ממה שאת מתארת, ובעיקר מהאיך, זה ברור שעברת ארוע טראומטי ושהוא משפיע עליך מאד, ועוד על רקע פרידה, כשכל המערכת גם ככה מטולטלת. אז לכי לטפול מהר (אצל אשה, אם את שואלת אותי), כי את הדברים האלה צריכים להרוג כשהם עוד קטנים, לפני שאנחנו הופכות אותם לתפיסת עולם שלמה.
לגבי החרדות הפיסיות - אם זה עוזר, כשאת נכנסת לסרטים לגבי מה קרה לך "שם", תחשבי שמאותו מקום בדיוק יוצאים ראשים של ילדים, אפילו יותר גדולים מאגרוף. כן, זה כואב. אבל זה עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מתעלמים מההודעה שלי?
מישהי17/09/2014???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למה מתעלמים מההודעה שלי? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין17/09/2014שאלתך זכתה למענה בשעתו תחת כותרת אחרת ("שאלה שנמחקה בטעות - מישהי") והתשובה הקצרה לשתי שאלותייך הייתה כן - הטיפול יאפשר לך להתגבר על הטראומה ובהנחה שהכאבים הם פסיכו-סומאטיים, תיפטרי גם מכאבים אלה. הטיפול המומלץ הוא טיפול ייעודי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית או בטכניקת EMDR. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)