האם יש צורף בייעוץ פסיכולוגי?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• האם יש צורף בייעוץ פסיכולוגי?
    חסוי
    07/09/2014

שלום רב,
    אני בחור בן 32, נשוי, בריא בד"כ.
    החיים שלי לכאורה די טובים - נשוי באושר, אקדמאי, עובד בעבודה טובה מאוד עם שכר טוב, ובמבט כללי מאוד מרוצה.
    עם זאת, תמיד הרגשתי שאני חייב לדחוף את עצמי קדימה, לקחת אחריות, לא לוותר לעצמי (כמעט אף פעם). מרגיש שקשה לי ממש להרגע ולהנות, ושאני תמיד חייב להתקדם.
    במשך חיי חוויתי שתי תקופות שבהן הייתי נתון לחרדה קשה. איך שאני רואה את זה, המשותף לשני המקרים הוא שלא הייתה לי שליטה על מצב מלחיץ. זה לא היה מלחמה או מחלה או משהו דומה. פעם אחת זו הייתה התמודדות מול אדם שהפחיד אותי, ופעם שניה משהו שבניתי כמעט והתרסק (זה לא משהו שהיה משפיע על חיי כלכלית או חברתית). לפעמים החרדה הזו נמשכת חצי שעה ולפעמים מספר שעות. במהלך שתי התקופות הללו החרדה חוזרת בתדירות של כל כמה ימים. במקרה הראשון, לפני כמה שנים, עם החרדה הגיעו הקאות בוקר, אבל זה עבר כלא היה אחרי שלושה חודשים..

כרגע אני בתקופה לחוצה בכלליות בגלל סיבות משפחתיות מובנות, אבל יש לי חרדות שבאות שוב ושוב בגלל שמשהו שחשוב לי כמעט וקרס (שוב - לא ישפיע עליי כלכלית או חברתית). פעם-פעמיים בשבוע, בעוצמות יחסית נמוכות - אבל עדיין, יש לי חרדות!

האם עליי לפנות לטיפול פסיכולוגי / פסיכיאטרי?
    האם לחכות ולתת לזה לעבור ולקחת קלמנרבין מדי פעם?
    אולי כדאי לפנות לפסיכולוג ולברר את הבעיה לעומק, או שאני סתם מגזים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש צורף בייעוץ פסיכולוגי? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/09/2014

שלום,
    אתה איש צעיר למדי ולפניך חיים ארוכים.
    אני חושב שכדאי לך בשלב זה של חייך, לטפל בבעיה וכך לא לאפשר לה להטריד אותך בעתיד, או להפחית את ההטרדה שלה למינימום.
    ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד בחרדה בעזרת EMDR או CBT.
    אני מעריך שטיפול קצר יחסית יוכל לתרום לאיכות החיים שלך תרומה ארוכת טווח.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו