שאלה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אנונימי
    14/09/2014

אני בת 22 ב מגיל 12 בערך היו לי תופעות של פחד ורתיעה ממגע מאנשים הייתי קופצת ונבהלת מכל רעש הכי קטן ולא מצליחה לנשום והיה עולה לי הדופק אחרי כ8 שנים זה די חלף. ועכשיו הכל חוזר בתוספת הרגשה של דיכאון...
    שכחתי לציין שלאורך הילדות עברתי התעללות פיזית יותר ממינית מצד בן משפחה לא הורה. מכות כוויות חניקה ועוד כל מיני רעיונות מקוריים יותר ופחות. האם זה יכול לנבוע מזה?
    מה זה יכול להיות? אני בטיפול פסיכולוגי שלא מספק, יש אצלנו גם ענין של תורשה של מחלות נפשיות..
    האם זו הפרעה נפשית? אשמח לתשובה. מה ניתן לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    15/09/2014

הפחד והרתיעה ממגע והבהלה "מכל רעש קטן" הם תגובה טבעית ומתבקשת למסכת ההתעללות הקשה שעברת לאורך ילדותך. אין לזה שום קשר לתורשה. ניתן להגדיר את התגובה הפוסט-טראומתית כהפרעה נפשית (ובכל מקרה לא מחלת נפש) - זכרי שמדובר כאמור בתגובה טבעית ובריאה לסיטואציה חולנית - אם התסמינים גורמים למצוקה סובייקטיבית או תפקודית משמעותית. החדשות הטובות הן שניתן בהחלט לטפל בבעיה באמצעות טיפול (שיחתי, לא תרופתי) הולם. אם הטיפול בו את נמצאת כרגע אינו מספק, שוחחי על כך בפתיחות עם המטפל/ת שלך, ואם אינך רואה שיפור, חפשי מטפל אחר, רצוי פסיכולוג קליני המטפל בחרדה וטראומה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו