מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד בשעות הלילהרינת02/10/2014
אני נשואה 6 שנים פלוס 2 בנים מתוקים ואני בת 33 ויוצא שבלילות אני נשארת בבית עם הילדים ובעלי עובד משמרת לילה. ופה הפחד מתחיל. אני לא ישנה נורמלי. כל כמה דקות או שעות אני מתעוררת מפחדת ללכת לשרותים, למרות שזה ממש קרוב לחדר. דלי הבית יחסית גדול שככה שני קומות ואין מצב שאני אצא מהחדר בלילה הילדים ישנים איתי. הפחד הגדול בלילה זה מגנבים או שעוד מישהו נימצא בבית. כלומר אני כל כך מפחדת שיהרגו לי את הילדים או שיאנסו אותי ותמיד אני מסתכלת על הידית של הדלת שאף אחד לא מזיז אותה. ועם הרוחות רפאים שאני לא אראה דמות בבית וזה מתבטא גם שאני לא רואה את עצמי במראה בשעות הלילה וכשהעליתי נימצא אני מרגישה יותר בטוחה. הפחדים התחילו אחרי החתונה כי נשארתי לבד בבית ולפני כן הייתי עם ההורים. אני יודעת שזה נשמע לא אמיתי ועוד בגילי אבל אני עובדת עצות בעלי חושב שאני חושבת על זה ובכלל גם מושפעת מתוכננות וסרטים. אני כבר לא יודעת מה לעשות?אני לא זוכרת את הפעם האחרונה שישנתי בלילה שינה ערבה וטובה. תודה, רגינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד בשעות הלילה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין06/10/2014יש קשת שלמה של פתרונות לבעיה שלך, מפתרונות טכניים פשוטים יחסית ועד לטיפול פסיכולוגי ברכיב הלא רציונאלי לכאורה של פחדיך. פני למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ובקשי ממנו להתייחס גם לאמצעים טכנולוגיים ואחרים שעשויים להרגיע אותך (כמו מערכת אזעקה, טלויזיה במעגל סגור, לחצן מצוקה - או סיום עבודת בעלך במשמרת לילה). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)