מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חג שמחנלי07/10/2014
שלום רב לכם
תודה על עבודתכם
כבר עשור שאני חווה התקפי חרדה פה ושם. למדתי להרגיע עצמי ללא תרופות ואפילו לעיתים לשלוט בתדירותם ובמשכם. למעשה ראיתי בהם מתנה לאדם שהוא אני. באחת הפעמים שהיה לי קשה הלכתי לפסיכיאטר רק כדי לקבל אישור שאני לא צריכה תרופות ואכן הוא אמר שאני לא חרדתית ושאני זקוקה לטיפול רגשי בלבד. הוא נתן לי אלפרליד לעת צרה אבל לקחתי רק פעם אחת והקאתי את זה. חוששת מתלות.
בחודשים האחרונים ההתקפים הופיעו מעט יותר וגיליתי שאני מאד נבהלת מהם. אולי בשל קרבתי לגיל 40 כשאני רווקה ומנסה לבנות עסק.
הלכתי לרופאת המשפחה כשלא יכולתי יותר וביקשתי רימוטיב כי אני לא רוצה תרופות של ממש. אני לא מרגישה שזה עוזר ואולי אני טועה אבל נראה שזה דווקא התגבר.
השבוע אני חשה ברע כבר כמה ימים. כאבי ראש ובחילות. לא יודעת אם זה וירוס שהחרדה מעצימה או חרדה לבדה. ארבעה ימים שאני בבית מותשת ובעיקר מפוחדת מהכל. זה לא אופייני לי . אף פעם לא חוויתי חרדה כל כך ארוכה.
האם להפסיק את הרימוטיב? שותה כשבועיים פלוס. ה
החרדה שלי בדרך כלל נובעת מתחושת דחייה או שאני לא אהובה אבל לא תמיד. אין לי חרדה חברתית או פוביה ממוקדת כלשהי.
אני מתפקדת ושמחה בדרך כלל וכעת דועכת ומתקשה למצוא מנוחה. הגוף עייף הרגליים נעולות. הבטן נוקשה והבחילות... תודה לאל על כך שאינני במצבם של אנשים אחרים שסובלים יותר ממני אבל אדם בתוך עצמו הוא גר ואני ממש רוצה להמשיך את חיי בטוב.
איך להתמודד? ביופידבק יעיל ? חייבים לשלב טיפול רגשי? חשבתי גם על יוגה. בבקשה עזרו לי
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חג שמח - תגובה
ד''ר אודי אורן07/10/2014לנלי שלום,
אם תרופה עושה לך רע לאורך זמן, הפסיקי את השימוש בה. יש מספיק תרופות ותרופות ללא מרשם שונות שאפשר לנסות.
אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות כמו CBT או EMDR. טיפול כזה יוכל לעזור לך להתמודד עם הקשיים שאת מתארת שמלווים אותך שנים רבות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נלי07/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)