חרדת בריאות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדת בריאות
    ענבל
    19/04/2008

להערכתי אני לוקה בחרדת בריאות.
    אני מגיעה מהתחום הרפואי, ולמרות שאיני אשת מקצוע מתחום הפסיכיאטריה, נדמה לי שיש לי את כל הסמפטומים לחרדת בריאות.

ניתחתי את הנושא, ואני יודעת מתי הכל החל, מייד אחרי שחוויתי טראומה ממשית של כמעט אובדן של אחד ילדי, לפני כשנה, מייד אחרי שילדתי את הצאצא האחרון.
    אחרי שעברתי את שלב הפוסט טראומה בדיוק כמו בספרות, התייעצתי עם איש מקצוע ונראה שהכל נגמר. חשבתי שהכל אחרי, אבל לא, החרדה החלה לתקוף אותי מחדש, והמצב רק מחמיר בתקופה האחרונה.

אני יודעת גם מה שורש החרדה, הפחד להשאיר את ילדי הקטנים ללא אם, זכרון נורא מתקופת ילדות, שבגיל 40 אמא נפטרה והשאירה את ילדיה לבד.

לא האמנתי שהגיל הזה יהיה משמעותי עבורי, חשבתי שאני מוכנה. תוסיף לכך שאני שנה אחרי לידה, שאני חלשה פיזית (עובדת משרה וחצי ואמא לקבוצת כדורסל גאה)

העניין, שאני מותשת מהחרדה, חייה בתוך תסמינים דמיוניים, מרגישה חלק מהם פיזית, עסוקה בזה כל כך הרבה שעוד מעט אין לי פנאי לשום דבר אחר. אני רק בת 40. איכות החיים שלי מדרדרת מיום ליום.

אני בטוחה בכוחי לטפל בעצמי, אבל אני זקוקה לכלים.

אודה על עצתך

ענבל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בריאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לענבל

ד''ר חיים היילפרין
    20/04/2008

את מודעת לכל כך הרבה, ועדיין אינך יודעת שבמצבך אינך צריכה כלים לטיפול עצמי (לפחות לא מהסוג שניתן לכתוב בכמה שורות כאן) אלא ליווי והנחייה של איש מקצוע? עצתי לך היא לגשת (שוב) לטיפול, ורצוי לפסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מספר מצומצם של פגישות מסוג זה יציידו אותך בכלים להם את זקוקה. אשמח לעזור לך בזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו