מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושות מוזרות מבולבלמתן25/10/2014
שלום, בן 24 בריא בדרך כלל מעשן כ15 סיגריות ביום, מזה כ4 שנים אני סובל באותן התופעות רק שבחצי שנה האחרונה זה החמיר. יש לי תור לנוירלוג בעוד כשבוע וחצי אבל עד אז רציתי לשמוע כמה חוות דעות. התופעות הן: *לחצים בראש- תחושה שיש לי על הראש משאית ששוקלת טון *תחושת ערפול בראש וחוסר איזון *סחרחורות מעורפלות *תחושת ריחוף וניתוק התופעות האלו מופיעות כל יום במהלך כל היום לפרקים. העבודה שלי היא אינה עבודה פיזית אלא עבודה מול מחשב 6 שעות ביום. לפי כשנה ביצעתי MRI מוח פעמיים אבל ללא שום המשך טיפול כנראה מכיוון שלא הייתה סיבה. אני פשוט מיואש כאשר אחד מהתופעות מתחילות אני מרגיש כאילו אני הולך לאיבוד, סוג של תחושת ריחוף וכל מי שמדבר איתי זה פשוט עובר לידי ואני לא מסוגל להתרכז בדברים שאומרים לי. זה פוגע לי בתפקוד היומיומי והידיעה שהתופעות האלו קיימות מונעות ממני לבצע דברים כמו ללכת לים, לקניות מהחשש שאולי זה יהיה התקף חזק ואני אתעלף. האם יכול להיות שכל מה שאני מרגיש קשור ללחץ וחרדה אשר מתלווה במהלך כל היום? או שמא חרדה מגיעה לכמה רגעים וחולפת..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושות מוזרות מבולבל - תגובה
ד''ר אודי אורן25/10/2014שלום מתן,
כמובן שהדבר הראשון הוא לעשות את כל הבדיקות הרפואיות שהנוירולוג ימליץ עליהן.
בהנחה שלא יהיו ממצאים רפואיים, אפשר להניח שמקורם שלהסימפטומים האלו הוא לחרדה מכיוון שאנשים רבים שסובלים מחרדות סובלים מסימפטומים דומים.
גם אם יתברר כי יש בסיס רפואי, עדיין הייתי אומר שלחרדה יש תפקיד מסויים בהיווצרותם של הסימפטומים.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות כמו EMDR או CBT. שיטות טיפול אלו יוכלו להקל עליך באופן משמעותי.
אני בטוח שאני לא הראשון שאומר לך את זה, אבל כדאי לך להחליף את הסיגריות בפעילות פיזית יום יומית מתונה ובתרגילי הרפיה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)