לחוץ מאוד

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• לחוץ מאוד
    ניר
    20/11/2014

שלום, לפני כ5 חודשים לערך חוויתי התקף חרדה אחרי לחץ ממושך של מבחנים בטכניון מאז הפכתי לשבר כלי . מחשבות רבות התישו אותי, לפני כשבועיים הייתי אצל רופא א.א.ג ששאב לי לכלוך מהאוזניים, מאז אפכתי אובססיבי לשמיעה שלי , לפני כמה ימים ניתפס לי רעש של סירנה של אמבולנס בראש, אני מפחד שמדובר בפסיכוזה, האם החרדות מופיעים גם בצורות כאלה של דימיון רעשים? אני נורא חושש האם חרדות יכולות להוביל לפסיכוזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחוץ מאוד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחוץ מאוד - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    21/11/2014

אין שום קשר סיבתי או אחר בין חרדות לפסיכוזה. מאד שכיח שאנשים החווים חרדה חשים (או משוכנעים) שהם משתגעים כי עצם חוויית החרדה נתפסת בעיניהם כלא נורמלית. מדובר רק באי הבנה בסיסית של התופעה. מהבחינה הקלינית, אין הבדל בין תסמיני חרדה לתסמיני לחץ או מצוקה "רגילים"; ההבדל היחיד הוא שהאדם החרד אינו מקשר את המצוקה שהוא חש לסיבה ברורה או הגיונית ולכן מסיק שמשהו בו לא בסדר. במקום להמשיך ולסבול, פנה למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית - מניסיוני, במקרים כמו שלך די לעיתים בשיחה או שתיים כדי להיפטר לגמרי מהחרדה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו