מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה לא מפוענחתגל19/01/2015
בשבוע האחרון אני חווה בעיות שינה קשות שנגרמות מהתקפי \ תחושות חרדה שלא מאפשרים לי להירדם. הם באים לידי ביטוי במן זרמי לחץ (אני מניח שזה האדרנלין) שמכבידות בחזה ועוברות לרגליים. מיותר לומר שהדבר הזה הופך את הימים האחרונים לסיוט מתמשך שמחרב כל חלקה טובה בחיי. אם לא היה מספיק גרוע, אתמול הזרמי לחץ האלו המשיכו גם מעבר לחדר המיטות ותוקפים אותי לאורך כל היום, למעשה כל רגע שאני חושב על זה (וקשה לי לא לחשוב על זה) אני חווה את ההתקפים הללו. מן הסתם החרדה גוברת כשאני חושב על מה יהיה מחר, ומה יהיה עוד שבוע ועוד חודש. הפחד הוא שאני לא אוכל ליהנות משום אספקט בחיי כל עוד ההרגשה הזאת קיימת. בת זוגתי לדוגמא במהלך שיחה מתלהבת מפעילות מסויימת שאנחנו אמורים לקח בה חלק בשבוע הקרוב, פעילות לה חיכיתי זמן רב, ואני רק קובר את ראשי בחיקי ולא מסוגל לחשוב על זה אפילו.
עד לפני חצי שנה סבלתי במשך שנתיים במחרדת ביצוע. טופלתי בCBT באזור ה-20 מפגשים. החרדה הספציפית הזאת נרגעה (לא נעלמה אמנם). ההבדל הוא שאז יכולתי להצביע על סיבה ספציפית להופעת החרדה וכעת אני לא יכול להגיד לכם מהי הסיבה.
אז נכון, עברתי לפני כמה חודשים לגור במדינה אחרת, עבודה חדשה ומלחיצה שמעמידה אותי בלחץ יומיומי (ותמיד הייתי אדם חרד ולחוץ הן מקצועית והן חברתית), סביבה חדשה ופחות תומכת... אבל ההתקפים הללו די הגיעו ביום בהיר אחד (יום סגרירי האמת כי קר פה) ונראה כאילו עכשיו הטריגר היחיד שגורם להם לפרוץ זה המחשבות על עצם ההתקפים, המוח הדפוק שלי, שעושה לי דווקא, שכאילו מעניש אותי על משהו שעשיתי.
מתנצל על המגילה...עצם הכתיבה מסיחה את המחשבות מהסיוט.
אשמח לשמוע דעות ותובנות של חברי הפורום שאולי חוו או חווים משהו כזה (בבקשה שאני לא היחיד בעולם) ובכלל של אחרים...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה לא מפוענחת - תגובה
ד''ר אודי אורן20/01/2015לגל שלום,
לא, אתה לא היחיד בעולם שסובל מחרדות מהסוג שאתה מתאר.
נראה לי שאתה לא נותן מספיק משקל למעבר שעברת ולאתגרים החדשים איתם אתה מתמודד.
ממליץ לך לפנות לטיפול EMDR או CBT שבהחלט עשויים לעזור לך להתמודד עם החרדה הנוכחית ולהכין אותך לאתגרים העתידיים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואהבת לרעך כמוך
אושר 421/03/2015קודם כל בריאות בגוף ובנפש, אני ממליץ מהרבה מקרים ששמעתי שהזוהר קבלה לעם בערוץ 66 עונה על כל השאלות למה יש חרדות דיכאון וסבל ונותן לך פיתרון גם קריאה ביחד בשעה 3 לפנות בוקר עם הרב לייטמן ותלמידיו את הזוהר הקדוש עוזרת המון. מאחל לך בהצלחה בריאות אור ואהבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)