חרדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה
    יעל
    15/02/2015

שלום וברכה,
    רציתי לשאול שאלה כללית: הייתי בתחנת רכבת לפני כמה ימים וראיתי שם מישהי שהייתה עם מסכה רפואית כזאת שמכסה את הפנים והאף וכשעברתי לידה הרגשתי קצת חרדה כי לא היה ברור לי מה הסיבה שיש לה את המסיכה הזאת, וישר התרחקתי והעדפתי לצאת משם כמה שיותר מהר... קודם כל רציתי לדעת אם זה מעיד על איזושהיא חרדה מסויימת או שזה דבר טבעי שרוב האנשים חוששים ממנו? ודבר שני רציתי לשאול האם מותר לאדם כזה להסתובב עם מסכה במקום ציבורי? יש לציין שבאותו יום שראיתי אותה עם המסכה היה יום עם מזג אוויר חורפי ורוחות סוערות ואמרו בתחזית שרמת זיהום האווויר גבוהה מאוד, כך שיכול להיות שזאת הסיבה שהיא הייתה עם מסיכה.. אבל מכיוון שאני לא יודעת בוודאות אם זאת הסיבה זה עורר בי קצת חרדה... אשמח לשמוע את תגובתכם בנושא.. תודה מראש..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    16/02/2015

שלום, באותו יום היתה רמת זיהום אויר גבוהה ואנשים רצו להתגונן. אין חוק האוסר על אנשים להסתובב עם מסכה רפואית, ויש מדינות במזרח בו הרבה אנשים מסתובבים איתם ברחובות עקב זיהום אויר.
    ברור מתוך דברייך שיש לך רגישות מסויימת לנושאי בריאות והגנה מפני מחלות. אם הדבר אינו מפריע לך בחיי היום יום, איני רואה סיבה לעשות משהו בנידון. אם הדבר מפריע, שקלי ללכת לטיפול ממוקד בשיטות ה-EMDR או ה-CBT.
    בברכה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יעל
    16/02/2015

תודה רבה על התגובה....
    רציתי לציין שאם הייתי יודעת בוודאות שהסיבה שהיא שמה את המסכה זה בגלל הזיהום אוויר אז לא הייתי נחרדת מזה בכלל.... כי הייתי מבינה שאין סיבה אחרת שבגללה היא שמה את המסכה, השאלה היא האם אדם שכן יש לו משהו שעלול לגרום סכנה לציבור האם מותר לו להסתובב עם המסכה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    16/02/2015

ליעל שלום,
    איני מכיר את החוק בנושא.
    אני חושב שבחורף כשהרבה אנשים מצוננים ומתעטשים ללא הרף, זה רעיון לא רע.
    כל טוב,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו