מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מלא להירדם בלילהturhtbv29/04/2015
שלום דוקטור
אני בת 21 ובדרך כלל אני ממש נרדמת מהר יותר מדי אפילו. תוך שתי דקות אני ישנה. לפני לילה פחדתי מלא להצליח להירדם כי לא נירדמתי תוך הזמן הקצר שאני רגילה אליו, אז התחלתי לחשוב ולחשוב מה יקרה אם לא אירדם ואולי יהיו לי הפרעות שינה.. ממש פחדתי עד שנרדמתי ב 4 והותעוררתי ב 8 לבד. אתמול פשוט כל היום לא הפסקתי לחשוב על זה ושאני מפחדת שהלילה הזה יקרה לי אותו דבר.. אז נסיתי בלילה ולא הצלחתי בכלל להירדם רק ל 30 דקות.
אני ממש לחוצה, האם יש לזה השפעות חמורות? וזה ייתמשך כל לילה? או שזה רק תקופה ותעבור? יש סיכוי שגם הלילה לא אצליח אחרי יותר מ 36 שעות ערה?
אני ממש אודה לכם את תצליחו להרגיע אותי כי זה פשוט הורס לי כל היום רק להמשיך להרהר על זה ולפחד מהלילה שלא אשאר ערה.
יש מקרה כזה שהבנאדם לא יצליח לישון בכלל למספר ימים?
תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד מלא להירדם בלילה - תגובה
ד''ר אודי אורן30/04/2015שלום רב,
הסיכוי שלא תצליחי להירדם כמה ימים הוא אפסי.
ברור שהעייפות תנצח בסופו של דבר.
ממליץ לך על פעילות פיזית כמה שעות לפני השינה ופעולות מרגיעות קצת לפני השינה. ממליץ להימנע מאכילה / שתיה לפני השינה. ממליץ על שמיעת מוזיקה מרגיעה או קטעי דיבור מרגיעים שעוזרים ההירגע ולהירדם.
הכי חשוב: כאשר את הולכת לישון, התמקדי בנשימות שלך, וכל פעם שעולה מחשבה תחזרי להתמקד בנשימות שלך. חשוב להפחית את מידת הזמן שאת עסוקה בדאגות לגבי האם תצליחי להירדם.
לילה טוב,
אודי
נ.ב. ואם כלום לא עוזר, יש עזרי שינה טבעיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)