מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא יכול יותר. בבקשה עזרתכםא02/05/2015
מזה חודש אני נמצא במצב של חרדה בלתי נסבלת. אני בחור בן 34. יש לציין שכבר המון שנים אני סובל מחרדה, דיכאון ואוסידי. בחודש וחצי האחרונים, בעקבות צורך במעבר דירה, התעוררו אצלי פחדים מפלצתיים ואוסידי בלתי נשלט. כל רגע מחיי הוא גיהנום. אני מרגיש לחץ עצום בחזה, מתח בכל הגוף, תחושת קטסטרופה, חוסר יכולת לתפקד, אימה אימה אימה. כל יום או יומיים אני מתפרק בהתקף בכי בלתי נשלט, וזה קורה גם ליד אנשים. אין לי כוחות יותר. אני סובל ברמה הגבוהה ביותר.
התחלתי טיפול פסיכולוגי לפני שבועיים, טיפול CBTף היו לי כבר 4 פגישות- אבל בינתיים זה ממש לא עוזר. אני גם מנסה לעשות מדיטציה, אבל זה גם לא ממש עוזר. כואב לי כל כך.
כבר שנים אני מטופל בתרופות ממשפחת הSSRI והSNRI, ללא הואיל. כמו כן, מדי פעם אני נוטל כדורי הרגעה- זנקס, ואבן ועוד (אבל מנסה לא להתמכר).
יש לציין שאני סטודנט, בשנה השלישית ללימודים, ואני רק רוצה לשרוד בהם. אבל אני ממש לא יכול להמשיך ככה.
אני לא יודע מה לעשות...רציתי לשאול- אני מרגיש שאני לא יכול להיות בדירה שלי ואין לי איפה להיות. אני חייב מנוחה כלשהי חייב חייב.
מה דעתכם על האופציה של אישפוז יום? האם אשפוז כזה יכול להואיל לי? האם הוא יכול להוביל לאשפוז במחלקה סגורה חס וחלילה? אני לא במצב של פגיעה עצמית או באחרים, או בשום מצב פסיכוטי. איך אני מבצע מהלך כזה?
כמו כן- הבנתי שיש מיון פסיכיאטרי למקרי חירום. אם אני מגיע למיון כזה, האם יאשפזו אותי? האם זה יכול לעזור לי??
בבקשה ,בבקשה, עזרו לי.
מהי "מחלקה פתוחה"?
כמו כן- אם יש מישהו שרוצה לדבר אתי, מישהו שחווה בעבר או חווה עכשיו חרדה בלתי נסבלת כזאת, ורוצה ליצור איזה חוג של שיתוף, של הבנה, של קבלה- זה כל כך חשוב.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא יכול יותר. בבקשה עזרתכם - תגובה
ד''ר חיים היילפרין03/05/2015אענה תחילה על השאלות העובדתיות: אתה יכול לגשת לחדר מיון בכל עת של מצוקה; רוב הסיכויים שתקבל שם, לכל היותר, זריקת הרגעה (זהה לכדורי ההרגעה שציינת, רק במינון גבוה יותר). הסיכוי שתאושפז מרצונך שלא במצב של סיכון מובהק לעצמך ולאחרים הוא אפסי. בכל מקרה אין מדובר באשפוז בכפייה או במחלקה סגורה (ממנה אינך יכול לצאת ללא אישור). אתה יכול לקבל (בעקרון) שירותים אמבולטוריים (= כמטופל מבחוץ) במרכזים לבריאות הנפש, שם הטיפול חינם (או כמעט חינם) ובד"כ אינטנסיבי יותר מאשר נהוג בטיפול פרטי או בקופ"ח. במצוקה אקוטית (ובכלל) כדאי לך להיוועץ עם פסיכיאטר (באופן פרטי או דרך קופ"ח) לקבלת טיפול תרופתי אופטימאלי. אתה יכול להתקשר גם אלי לייעוץ מפורט עוד יותר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)