מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיי נשימה מזה שנתיים לאחר התקףחרדהמורן14/05/2015
אני בת 26 , לפני שנתיים קיבלתי התקף חרדה ,בהתייעצות פסיכ נטלתי 10 מג רסיטל ואלפרוקס כSOS ,התקף החרדה נעלם אך קשיי נשימה נותרו עד היום ,אני לא מצליחה לנשום כמו אדם רגיל,רק האמונה שלי באלוקים יתברך עוזרת לי . העבירו אותי אחכ לציפרלקס 15 מג ואלפרוקס SOS, באוקטובר האחרון הפסקתי ליטול כדורים וזה לא היה בהדרגה, הפסיכיאטרית אמרה לי לא ליטול יותר ולפנות לCBT ועד כה לא פניתי . לפני חודש קבלתי שוב התקף חרדה ומאז ועד עכשיו אני נוטלת קסאנקס 0.5 מג כמעט כל יום, כמובן עדיין עם קשיי הנשימה,הם לפעמים מאוד מעציבים אותי וחשוב לציין שאני בן אדם מאוד שמח ומאוד כועס בקיצוניות.
דבר נוסף, אבא שלי וחלק מאחיותיו גם נוטלים כדורים פסיכיאטריים .
השבוע היתי במרכז לבריאות הנפש בעירי ופסיכיאטרית אחרת המליצה לי ליטול סרטרלין(לוסטרל) 100 מ"ג ליום , היא לא אמרה לי ליטול בהדרגה אלא ישר להתחיל ב100 מג' .
מה דעתך על כך שאמרה לי להתחיל יש ב100 מג' ובלי הדרגה?
בנוסף , האם קסאנקס בעלת השפעה כמו הקלונקס??
ואם שמעת על אנשים שקיבלו התקף חרדה ומאז כבר כמה שנים עם קשיי נשימה למרות שכל הבדיקות הגופניות תקינות?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשיי נשימה לאחר התקף חרדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין16/05/2015אתחיל מהסוף - קשיי נשימה הם אחד התסמינים השכיחים של מצוקה נפשית. (התקף חרדה הוא רק ביטוי למצוקה נפשית, ומזוהה ככזה בעיקר כי האנשים שחווים אותם אינם מקשרים בין החרדה למצוקותיהם הראשוניות.) קסאנקס וקלונקס שייכות לאותה משפחה של תרופות הרגעה, הבנזודיאזפינים, ולכן הן דומות מאד מבחינת השפעתן ומסוכנותן. את יכולה לקחת לוסטרל 100 מ"ג ע"פ המלצת הפסיכיאטרית. עם זאת, ממה שכתבתי בסוגריים את יכולה להבין שכל הטיפול התרופתי בך היה שגוי מלכתחילה - תרופות אינן הטיפול הראשוני המומלץ להתקף חרדה (התרופות עשויות להקל על התסמינים, במקרה הטוב, אך הן אינן מטפלות בשורש הבעייה, ולכן עשויות אף לקבע אותה, ויש להן תופעות לוואי מזיקות. הטיפול המומלץ הוא כאמור טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה קוגניטיבי-התנהגותי. מניסיוני, במקרים כמו שלך די לעיתים בשתיים-שלוש שיחות כדי לשים את כל הסיפור הזה מאחורייך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)