אחר מזור.

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• אחר מזור.
    peripatein
    01/07/2015

אני מקוה שהודעה זו תאפשר לי למצוא אנשים נוספים הנתונים למצוקה דומה.
    זה שנה שאני ניזון מאינטראקציה עם דמות מסוימת. דמות הרסנית. ברובה מתעללת, אכזרית. הצרה היא, שאיני מעונין לחדול מאינטראקציה זו. הרגשות כלפי דמות זו עזים במיוחד ולא היתי מעונין שתמצא מחוץ לחיי. למעשה, איני מסוגל לדמיין קיומי בלעדיה.
    באם האינטראקציה עם אותה דמות חיובית (זאת הקורה לעיתים רחוקות יחסית), אני נמלא בן רגע כוח לתפקד; נמלא חיוניות, שמחה, מרץ ומניב רבות.
    אינטראקציה שלילית עם אותה דמות, מאידך, שואבת אותי לתהומות ולשפל נוראי כך שנעדרים בי היכולת והרצון לתפקד כלל (ולו ברמה האלמנטרית); אובד כל חשק לדאוג לעצמי, לגופי, להתפנות לחובות ועניינים בהולים. תחת נסיבות עגומות אלה אובד בי כמו כן כל רצון להתקיים, לחיות. אני משולל צלם אנוש וכל דבר אחר מלבד אינטראקציה נשנית עם אותה דמות אין ביכולתו להושיע. התרחקותה מעוררת תחושות נטישה ויתמות מחרידות וחולניות.
    מעבר לזאת, אני לבדי. ללא משפחה או חברים.
    יש לציין עוד, כי הדמות קרוב לודאי ביפולארית או אף נוטה לפיצול אישיותי, גחמתנית, ילדותית למשעי, נוטה להתקפי ופרצי חמה וכיוב'.
    מגיל צעיר מאוד היתי במסגרות טיפוליות כאלה ואחרות והתנסתי בשיטות ובמתודולוגיות תראפוטיות מגוונות, בארץ ובעולם. התנסויות אלה הותירו חותם שלילי בלשון המעטה ועוררו בי אוורסיה מובהקת לטיפול מקצועי אותה אני נושא עד יום זה ממש. אין לי כל אמון ברופאי הנפש על סוגיהם. הם שם כל עוד הארנק פתוח והשעון מתקתק ואיני חפץ בעזרה מסוג זה. אני זקוק לאוזן קשבת, לאמפאתיה, תמיכה, יעוץ, רגישות.
    ניסיתי כמו כן טיפול תרופתי. בעבר הרחוק טופלתי בציפרלקס למשך תקופה ממושכת ואף שהמחשבות הטורדניות גוועו במידת מה, חשתי כבענן, דיסוציאטיבי ונונשלנטי לחלוטין. האפאתיה היתה כה עצמתית שהחלטתי לפני שנים מספר להפסיק ליטול כדורים אלה לצמיתות. לפני כשלושה חודשים, נוכח המצוקה ההולכת וגואה שהולידה האינטראקציה ההרסנית עם אותה דמות, התחלתי ליטול אפקסור. הענקתי לכדורים אלה הזדמנות למשך חודש אולם תופעות הלואי היו כאלה עמן לא היתי מוכן להתמודד והן אותם חדלתי מליטול.
    למעשה, כאמור, איני מעונין לחדול מאותה אינטראקציה. רצוני הוא שאינטראקציה זו לא תטיל בי מומים דומים ולא תשתק אותי עד רצון אבדני. היתי מעונין לפתח אדישות, אפאתיה לאותן סיטואציות ושהן לא תטלטלנה בי כפי שעושות כעת. אני שוקל שמא טיפול ב-DBS, אולי בכך המזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחר מזור.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחר מזור. - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/07/2015

שלום,
    למרות ההסתייגויות, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי.
    בהצלחה
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו