פחד מרופאים

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד מרופאים
    אליה
    09/07/2015

שלום, (בת 24) יש לי פחד מאוד גדול מכל מה שקשור לרפואה. כשאני לא מרגישה טוב אני אסבול בבית ואקווה שיעבור לבד. לפני כחצי שנה התחילו לי כאבי אוזן איומים, כשראיתי שאין ברירה ולא עובר הלכתי לרופא משפחה (אחרי שלא הייתי 7 שנים במרפאה), הביאו לי טיפות ואמרו לי ללכת לטיפול אצל אף אוזן גרון. לא הלכתי עדיין. לפני כשלושה חודשים התחילו לי כאבים בשן, שוב אחרי שסבלתי מאוד מכאבים ומשכחי כאבים כבר הפסיקו לפעול הלכתי לבדיקה (אצל רופא שיניים לא הייתי 12 שנים) ונאמר לי שעליי לעבור טיפול שורש באופן דחוף ועוד כמה טיפולים מורכבים אחרת אאבד שיניים, ממש עונש על זה שהזנחתי טיפולים במשך שנים. לא מצליחה לאזור אומץ ולהתחיל בטיפולים.
    בזמן האחרון אני גם מרגישה שהגוף שלי מפתח משהו כי התחילו לכאוב לי הראש והעורף והחלום שלי לגשת לעשות בדיקת דם ולהירגע שאין לי כלום . אבל אני לא מסוגלת. בדיקת דם לא עשיתי מהגן (זו היתה בדיקת דם ממש נוראית).
    יש לי גם פצע גדול ומוגלתי בגב תחתון כבר שנים שאת זה אני לא בודקת בעיקר כי אני מתביישת מהרופאים (פה מה שעוצר אותי זו הבושה, לא הפחד) , וממש בא לי לדעת מה זה..

יוצא שעכשיו אני סובלת מכל החלק השמאלי של הפנים (עורף, ראש, אוזן ושיניים) ואני מרגישה שאני לא יכולה להתמודד עם בדיקות, מחטים וטיפולים.
    גם מאוד מוזר לי שלא הייתי שנים אצל כל רופא מכל סוג ופתאום אני מוצאת את עצמי מטיילת בין רופאים ולא ישנה בלילות מפחד ודאגה וכל היום חושבת על זה.

אני כבר לא יודעת מה לעשות..
    האם זה נפוץ והאם יש דרך להתמודד?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מרופאים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מרופאים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    09/07/2015

לאליה שלום,
    את מתארת תופעה מוכרת שניתנת לטיפול.
    ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות כמו EMDR או CBT.
    טיפול זה יוכל לעזור לך להתמודד עם הפחדים שאת סובלת מהם, ויאפשר לך לטפל בבריאותך.
    ממליץ לך בחום לא לדחות את הטיפול, פשוט חבל על כל הזמן שבו את סובלת.
    בהצלחה, אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו