מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושת חנק ובכי לא רצונימרין23/07/2015
שלום,
אני בת 32 בחורה בריאה והגיונית.
כמעט כל בעיה שהיתה לי בחיים פתרתי בעצמי.
יש דבר אחד שנורא מפריע לי ואני לא מצליחה להשתלט עליו לא משנה כמה אני מנסה : כשאני מדברת על מה שנתפס בעיניי ככישלון שהיה לי בחיים או משתפת מישהו בדבר מה שקשה לי - אני חווה תחושת חנק מזעזעת בגרון ומתחילה לבכות מבלי שום יכולת להשתלט על זה...
יש לציין שאני מאוד בעד לדבר על רגשות ואני לא מתביישת להודות כשקשה לי, אני לא חשה בושה כשאני מדברת על "כישלון" שחוויתי ועדיין - נחנקת ובוכה!!!!!
לדוג' - בשבוע שעבר עזבתי מקום עבודה (חדש יחסית) כי באמת שבשביל לסדר את הבלגן שהלך שם הם היו זקוקים למישהי עם יותר ניסיון ממני... הרגשתי לא ממש בנוח שם למרות שהתקבלתי בזרועות פתוחות והבוסים היו נפלאים אליי. כאשר החלטתי שזהו זה - ידעתי בוודאות שהם יבינו והרגשתי תחושת הקלה עצומה שהגעתי להחלטה הזו.. כאשר דיברתי עם הבוס לא היה ספק בליבי שההחלטה היא נכונה, דיברתי בצורה רגועה והחלטית ושוב - החנק בגרון והדמעות זולגות!!!!
זה משגע אותי!!! זה לגמרי לא המסר שאני רוצה להעביר !!!
אני חפרתי בעצמי ויודעת מהיכן זה נובע : כשהייתי קטנה חוויתי תקופה ארוכה ולא קלה בבית הספר היסודי (התעללות מילולית ונידוי חברתי), רק לקראת גיל 20 פלוס סיפרתי להורים כי בתור ילדה הם לא ממש היו זמינים לי ולא רציתי לאכזב אותם ולספר שנכשלתי במשימה לגרום לחבריי ללימודים לחבב ולכבד אותי ...- כשאני מדברת על זה אני גם כן בוכה ללא שליטה וחנקת.
ברור לי היום שזו לא הייתה אשמתי וברור לי שהילדים שפגעו בי היו ילדים קטנים שלא הבינו את ההשלכות של המילים והמעשים שלהם. אני לא כועסת עליהם ולא ממורמרת. השלמתי עם המצב שהיה מה שהיה ואפילו אם הוריי פספסו את הסימנים - בגלל שעברתי את זה בעצמי אני אהיה יותר ערנית למען ילדיי (אמא ל -2).
לדעתי בכל פעם שאני "מתקשה" במשהו (גם אם אני מרגישה שזה הגיוני ומוצדק) אני בראש חוזרת לאותה תקופה לא קלה של הילדה ש "נכשלה להשתלב" ולכן גם מגיבה כמו ילדה שרק יכולה לחוות חנק עצום בגרון ולדמוע ללא יכולת לעצור את הדמעות...
אבל מאיפה באה ההתניה הזו?? ולמה אני לא מצליחה לשבור את הקשר הזה???
אני ילדה גדולה ואמא ל 2, אני יודעת שאם קשה זה לא סוף העולם ואני יודעת שלכולנו חולשות וזה טבעי - אז למה אני לא מצליחה לשלוט בתגובה שלי???? זה כאילו הראש והגוף שלי לא מסונכרנים !!!
מקווה שתוכלו להאיר את עיניי ולהמליץ לי על סוג טיפול שיכול להועיל לי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושת חנק ובכי לא רצוני - תגובה
ד''ר אודי אורן23/07/2015שלום למרין,
אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול EMDR. טיפול זה מתמקד מארועי חיים קשים הממשיכים להשפיע על חייו של האדם. אני מאמין שטיפול זה יוכל להביא להקלה משמעותית ואולי גם לפתרון מלא של הבעיה אותה תארת.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מרין24/07/2015תודה לך על תשובתך המהירה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)