האם הכדורים כבר לא משפיעים?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• האם הכדורים כבר לא משפיעים?
    ליאת
    06/08/2015

בת 44 כבר שנה לוקחת ציפרלאקס 20 ,אך מרגישה שהכדורים אינם עוזרים לי!!כל שבועיים יש לי את הספטומים הפיזים של התקף חרדה, בעבר לקחתי את התרופה הנ"ל והרגשתי מצויין. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הכדורים כבר לא משפיעים? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/08/2015

הטיפול התרופתי בהתקפי חרדה משלב תפיסה שגויה (- חרדה אינה מחלה, רק ביטוי למצוקה נפשית) וטיפול שגוי (- טיפול בתסמינים במקום במצוקות ראשוניות). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורש הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן תופעות לוואי מזיקות. (תוכלי לקרוא יותר על עמדתי [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a].) הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה קוגניטיבי-התנהגותי. מניסיוני, במקרים כמו שלך די בד"כ במספר מצומצם של שיחות כדי להיפטר מהחרדה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הכדורים אינם משפיעים:

ליאת
    09/08/2015

לדעת רופאת המשפחה המליצה על שיחות והן על החלפת כדורים בשם לוסטרל..לרדת 3 ימים לחצי כדור ציפרלאקס ואז להתחיל 3 ימים חצי כדור לוסטרל וביום הרביעי להתחיל כדור שלם.

מה דעתך על החלפת הכדור? כי אני סובלת מאוד!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הכדורים אינם משפיעים: - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    09/08/2015

אני מניח שאת דעתי על החלפת הכדור קראת באריכות בתשובתי ובמאמר המצוין שם (ובקיצור, לא היית צריכה לקחת את הראשון ואינך צריכה גם את השני). אם כוונתך ספציפית להחלפת הציפרלקס בלוסטרל, הרי שמהבחינה הטכנית אין בזה שום בעייה מיוחדת - שתיהן שייכות לאותה משפחה ודומות מאד מבחינת השפעתן ותופעות הלוואי שלהן. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו