שאלה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שחר
    18/08/2015

שלום, אני בת 29 נשואה ללא ילדים מאז ומתמיד הייתי חסרת בטחון ואולי זה הצליח לעורר אצלי חרדות ופחדים כמעט מגיל ההתבגרות, אני נמצאת בדאגנות יתר כרונית לגבי כמעט כל דבר בחיים וזה די נכנס לי למחשבות שהופכות להיות מקובעות על בסיס של דאגנות- דאגה לחיים, למצב המשפחתי, למצב הבריאותי של ההורים שלי, פרנסה, אפילו דברים שקשורים לעתיד הריון, הרחבת משפחה וכדומה. אני מרגישה שאם אני חושבת על משהו ומספיק מאמינה בו אני מרגישה שזה קורה לי ולאחרונה יש לי גם תופעות מוחשיות, לדוגמא פעם אחת במהלך נסיעה עם בעלי הרגשתי סחרחורת ותחושה של לחץ ומאז אני במחשבות מה יקרה אם שוב הוא ייסע וזה יקרה לי ואני ממש מרגישה שזה מציאותי כאילו התת מודע שלי נתפס במחשבה הזאת, או שקראתי באינטרנט על התקפי חרדה וכעת אני חוששת שזה יקרה לי מעין תחושה שחוויות שקורות לי במציאות תופסות מקום ובכל חוויה דומה קורה אותו הדבר אציין שאני כרגע לא עובדת כבר שנה זה התחיל מתחושות של חוסר בטחון וגם ביטויים פיזיים כמו רעידות בידיים שלא אפשרו לי לעבוד ועכשיו אני מרגישה שהתופעות האלה התחלפו באחרות שאם אני אצא לעבודה אני ארגיש זרמים בראש והזעה וזה לא יתאפשר. אני לא יודעת מה לעשות אני במעין מעגל סגור של מחשבות שמרגישות אמיתיות מה לעשות?? :( אציין שהתקופות הטובות בחיי היו כשהפסקתי לחשוב ופשוט זרמתי החרדה לא נעלמה אך היא תפסה מקום בצד והמציאות קיבלה את מקומה אך כרגע כל דבר מלחיץ אותי ולחץ יוצר עוד לחץ האם הפתרון הוא פשוט להפסיק לחשוב ולהניח לתת מודע וגם אם התופעות האלה יחזרו פשוט לא להתייחס??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    19/08/2015

אם את אכן מצליחה "להפסיק לחשוב ולהניח לתת מודע" ופשוט לזרום ולא להתייחס לתופעות - במילים אחרות, לא לפחד מהפחד או להילחץ מהלחץ - מה טוב. אם לאו, אל תהססי לפנות לשיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית שיסייעו לך בזה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שחר
    19/08/2015

תודה על התשובה, מעבר לכך רציתי לדעת האם זה נורמלי או שיש לזה הגדרה רפואית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    20/08/2015

ההגדרה הרפואית היא (תסמיני) חרדה. אך אל תתני להגדרה הרפואית לבלבל אותך - את אשה בריאה לגמרי שחשה תסמינים של לחץ או מצוקה נפשית קשה. מצוקה נפשית אינה מחלה, למרות שהיא בהחלט מצביעה על הצורך לטפל בסיבות לה, וזו הסיבה שהצעתי לך לשקול פנייה לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו