חרדה מלווה במצב רוח קשה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה מלווה במצב רוח קשה
    חגית
    28/08/2015

שלום רב,אני בת 36 גרושה ללא ילדים,מגיל 18 סבלתי מתסמינים רבים שהוגדרו כחרדה/סומטזציה,התסמינים לוו בתחושה נפשית קשה של עצב ולעיתים דיכאון טופלתי בשיטות שונות שיחות(התנהגותי קוגניטיבי)כדורים,שאיתם היה לי ניסיון פחות טוב.ניתן לומר שלרוב אני מצליחה להתמודד עם תחושת החרדה היומיומית,אני עובדת ומתפקדת פחות או יותר ,תודה לאל.לצירי בשנים האחרונות בתקופה מסויימת מתחילה לי תחושת חרדה קשה,זה מין פחד איום כזה מלווה באי שקט חוסר שינה קמה לפנות בוקר מתהפכת מצד לצד אי שקט איום בגוף ותחושת ריקנות תהומית כאילו מונח לי בניין במרכז הלב,גם בתוך זה למדתי להמשיך ללכת גם אם זה צעדים קטנים וכואבים.לפעמים החרדה היא מתנה מול תחושת הריק האינסופית הזו.בתקופה הזו אני מזיעה הרבה הבטן כואבת בחילות איןמות חוסר תאבון הכל פשוט כואב.אני אוהבת את החיים למרות כל הקושי.אך החומה פארק הזה והפחד מהפחד שהנה הכל חוזר ושוב אני צריכה להערך לקרב נוסף נגד הדבר הזה מתישה.מה עושים?לנסות שוב כדורים?לעצור את החיים?להמשיך לצעוד בכאב הזה?
    בעוד שבוע אני אמורה לטוס לרגל יום הולדתי ואני כל כך חסרת אונים מה לעשות?איך אתמודד בחול?איך אעבור את הטיסה?
    אשמח לחיזוק ועיצה,המותשת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מלווה במצב רוח קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה מלווה במצב רוח קשה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    28/08/2015

את כבר אינך ילדה, חגית, והיום את מחוברת לרגשות שלך יותר מאי פעם. אם בגיל 18 לא ידעת (לא יכולת להרשות לעצמך) לבטא את רגשותייך במישרין - וחשוב מזה, לפעול ע"פ הרגשות כדי להגן על עצמך, לצמוח וכו' - והן קיבלו ביטוי עקיף בחרדות וסומטיזציה, הרי שהיום חלק מהסכרים כבר נפרצו והדברים צפים יותר על פני השטח (ונוספים להם כמובן גם תסכול, פחדים, חרטות של גילך לגבי זוגיות, ילדים, שעון ביולוגי וכיו"ב). לצערי בנוסף לכל הצרות שלך כוונת בגיל 18 - ואת מחזיקה בזה גם היום - לראות בחרדות ובסומטיזציה הפרעות נפשיות המחייבות טיפול, במקום לראות בהן ביטוי בריא ולגיטימי למצוקה נפשית שמקורה במוקדים חיצוניים שהם (ולא את ורגשותייך הלגיטימיים) החייבים ב"טיפול". (תוכלי לקרוא יותר על עמדתי זו [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a].)

אני מקווה שהיום תשכילי להקשיב ללבך ובמקום לראות במצוקה שלך עדות לפתולוגיה, תשכילי למנף את המצוקה לתהליך צמיחתי שפירותיו יגרמו לך בתורם להרגיש אחרת (= מאושרת), ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיות מאושרת

חגית
    29/08/2015

ד״ר הלפרין היקר ראשית תודה על תשובתך המפורטת,קראתי גם בעבר על גישתך.ואני בהחלט כבר לא ילדה,גישתי השתנתה עברתי כל כך הרבה בשנים האחרונות וכל נפילה שימשה קרש קפיצה עבורי לצמיחה,בזכות רגעים כאלה הגיעו רגעי אושר צרופים,לא הייתי זוכה להם ללא הקושי.אני מאוד מתחברת לגישה שזו לא מחלה אלא ביטוי,והראיה לכך ששום כדור לא הצליח לגרום לי להרגיש טוב,הרי זו לא כימיה גרידא.אני לומדת לקבל ולאהוב את עצמי,ובגלל החיבור העצמי הגבוה הנפש יודעת לבטא את ריגשותי בצורה שרופאים קוראים לה הפרעה/מחלה.
    מוכרחה לציין שיש רגעי שיא של התחושות שציינתי שקיים קושי בהתמודדות,אך יש אמונה שבסוף הדרך אהיה מאושרת....
    אשמח לצור איתך קשר ולהבין מה מכאן.
    תודה על העשייה שלך ועל האמונה שאנו בני אדם יש לנו רגשות פחדים כאבים,והביטוי שלהם איננו מחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיות מאושרת - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    30/08/2015

תודה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו