חרדה שאנני מצליח להיפטר ממנה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה שאנני מצליח להיפטר ממנה
    מאיר
    05/09/2015

הנני ספורטאי מקצועי בן 27.
    לפני כ3 וחצי שנים עברתי פציעה, גילית במהלך הפציעה שאני מאוד חרדתי למצב בריאותי, בעקבות הפציעה והכאבים לא הצלחתי לחזור לפעילות ואף עברתי שני ניתוחים, הייתה זו תקופה קשה של שנה וחצי של ציפיה לחזור ודבר שלא הצליח.
    בסופו של דבר בעזרת כוח רצון ועבודה קשה הצלחתי לחזור, היו כאבים מאוד מאוד חזקים, תמיד הייתה התחושה שהנה בעוד רגע שוב לא אוכל להמשיך לשחק.
    תחילה לא היו שום סימנים רק תחושה כללית שזה עלול לחזור, לאחר כמה חודשים החלו נימולים באצבעות, עייפות כרונית וכאבים מופשטים.
    לאחר בדיקות מקיפות שעשיתי שכולן יצאו תקינות האבחנה הייתה ברורה, מדובר בחרדה וסטרס.
    מאז זה מתבטא בכך שיש לי לחץ בחזה(סוג של מתח מטורף כזה כאילו אני במשחק גמר וזה יכול לא לעבור הרבה זמן), עייפות שיכולה להופיע פתאום באמצע היום ומשתקת את הגוף, בספורט אני תמיד בכושר הכי חלש ביחס לשחקנים אחרים.
    אם לכולם לוקח בתחילת העונה להיכנס לכושר תוך שבועיים שלושה, אז אני גם אחרי חודשיים עדיין בכושר ירוד ביחס לאחרים באופן משמעותי.
    אני מתעייף הכי מהר.
    היום כבר אין לי את הפחד להיפצע שוב כי אני מאחורי זה.
    כמובן שבמהלך העונה זה מתחיל להתאזן אבל עדיין אני מרגיש מאחור בכל מה שקשור לכושר.
    כעת התחלתי עונה שניה מאז הפציעה וגם כעת אני מרגיש עייף יותר מכולם, אחרי כמה ספרינטים אני תשוש ואין אוויר.
    אני במהלך היום שלי עייף ובמתח.

לפני כחצי שנה ניסיתי לקחת ציפרלקס שלא ממש עזר, אומנם לא התמדתי אבל בלקיחה של כ3 חודשים לא הרגשתי שיפור ממש משמעותי, וזה גרם לחוסר חשק מיני בעיקר.
    אציין שגם במהלך השינה שלי לעיתים אני ישן בסוג של סטרס ולחץ ומחשבות, וקם בבוקר עם זרמים בידיים וכו..
    אני אציין שאני אדם מאוד חברותי, בדרך כלל שאני במצבים חברתיים עם אנשים אז אני מרגיש את התסמינים פחות ופחות.
    אני כל כך רוצה להיפטר מזה, כבר לא יודע מה לעשות.
    מה לדעתכם ניתן לעשות?
    לא בא בחשבון ללכת לפסיכיאטר.

מה ההמלצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה שאנני מצליח להיפטר ממנה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    06/09/2015

למאיר שלום,
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT.
    שיטות טיפול אלו יוכלו, בסבירות גבוהה, לעזור לך להתמודד עם התסמינים שאתה מתאר, ולהחזיר אותך הכי קרוב שאפשר למצב הנפשי בו היית לפני הפציעה.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו