מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאני14/09/2015
שלום,
לפני בערך שלוש שנים עברתי תקופה שהייתה מאוד קשה עבורי. תקופה של כמה חודשים שחוויתי בה המון לחץ, פחד וחוסר וודאות. התקופה הזאת נורא השפיעה עליי ואני מרגיש שהיא מאוד טלטלה אותי.
עכשיו אחרי 3 שנים אני מרגיש הרבה יותר טוב ודברים השתפרו, אבל משהו בראש עדיין תקוע שם, עדיין כל הזמן זורק לי כל מיני תרחישים לא טובים על העתיד, עדיין מציק לי כל הזמן שצריך לפתור את מה שקרה, שעדיין לא פתרתי את זה וכל הזמן הראש מזכיר לי ומציק לי עם המון המון מחשבות, כמו תקליט שבור כבר הרבה מאוד זמן.
בגלל הדברים האלה, אני חושב שאני מרגיש גם תחושה של ניתוק, וגם דברים נראים לי קצת מוזר ואני יותר לחוץ ומצוברח.
השאלה שלי היא קודם איך אני יכול להגדיר לעצמי בשם את מה שחוויתי ומה שאני חווה עכשיו? השאלה השנייה איזו שיטה הכי מתאימה לפתור את זה? השאלה השלישית מה אני יכול לעשות בנתיים כדי להתנתק ממה שהולך לי בראש ולהיות מחובר למה שקורה לי עכשיו בחיים בהווה?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/09/2015במילה אחת, ניתן להגדיר את מה שחווית לפני שלוש שנים כטראומה (או כתקופה/ חוויה טראומתית). בהגדרתן, חוויות טראומתיות נוטות להותיר "משהו לא פתור שתקוע בראש ומציק עם המון מחשבות כמו תקליט שבור". הדרך המתאימה ביותר לפתור את זה היא לפנות למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה וטראומה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (CBT) או ב-EMDR. עצם הטיפול בבעיה יסייע לך גם להתחבר באופן המהיר ביותר למה שקורה לך עכשיו בחיים בהווה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני15/09/2015תודה רבה על התשובה. השאלה אם יש משהו שאני יכול לעשות בנתיים כדי להתנתק מהמחשבות בראש ולהתחבר למה שקורה עכשיו? עד שאגיע לפגישה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר חיים היילפרין16/09/2015כל פעילות העולה בעוצמתה על רמת החרדה שלך "תנתק את המחשבות בראש ותחבר אותך למה שקורה עכשיו", החל ממחיאת כפיים חזקה או שריקת שיר שאתה אוהב וכלה בריצת 10 ק"מ או אירוע חווייתי עוצמתי (מקונצרט רוק ומשחק כדורגל ועד לרכיבה על אופנוע וצניחה חופשית - קשה לתת דוגמאות שידברו אליך מבלי להכירך). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
אני22/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)