חרדות יעוץ

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות יעוץ
    יהודית
    03/10/2015

שלום,אני בת 27 כבר שלוש שנים סובלת מחרדות חוסר שיווי משקל ראש כבד לחצים בחזה ולפעמים ראייה מטושטשת עשיתי כל בדיקה אפשרית ,הכל התחיל לפני 3 שנים שהייתי סטודנטית פעם חשתי בסחרחורת פעם בשבוע אז כבדות הראש והכל התגבר עכשיו אני בבית מובטלת 3 שנים,ניסית תזונה וצמחי מרפא כי אני שונאת כדורים, והכל לא משפיע .אני בנאדם מאוד חיובי אבלכלום כבר לא עובד,חשבתי להתחיל טיפול cbt אבל זה מצריך לצאת וללכת וגם כמובן כסף אז החלטתי לקחת את הכדורים שיומלצו לי ע"י הרופא ושיהיה שיפור להתחיל cbt ולאחר כמה חודשיים ולנסות להפחית מה דעתך/? האם זה אפשרי ?,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות יעוץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות יעוץ - תגובה

ד''ר אודי אורן
    05/10/2015

שלום יהודית,
    בסבירות גבוהה מאד הסימפטומים שאת מתארת הם סימפטומים של חרדה.
    הדבר הראשון שאני מציע לך זה להתחיל - באופן מאד הדרגתי - לצאת מהבית, אולי בהתחלה בליווי ולאט לאט לצאת ליותר זמן, ליותר מרחק ובאופן יותר עצמאי.
    בהחלט יכול להיות שהטיפול התרופתי יעזור ברמה הסימפטומטית, אבל קשה לי להאמין שהוא יפתור את הבעיה באופן בסיסי.
    אני הייתי ממליץ לך לפנות לקופת חולים ולבקש טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה מסוג EMDR או CBT. טיפולים אלו עשויים לעזור לך להתגבר על הקשיים איתם את מתמודדת ללא טיפול תרופתי. במידת הצורך אפשר לשלב את הטיפול הפסיכולוגי והתרופתי.
    ככל הידוע לי הטיפול הפסיכולוגי בקופות החולים הוא ללא עלות (לפחות למספר פגישות מסויים).
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יהודית
    05/10/2015

תודה על המענה,הייתי אצל פסיכוליגית לכמה פגישות וניסיתי לצאת מהבית בליווי ואפילו לבד למרחקים קצרים אך המחשבה על הסחרחורות ותחושת הכובד ראש גרמו לי לחוסר שיווי משקל וללחצים ,בגלל זה החלטתי לנסות את הטיפול התרופתי לתקופה קצרה עד שהסימפטומים יעברו ולשלב טיפול cbt ובהדרגה להוריד את הכדורים,האם זה אפשרי לדעתך תמיד ממליצים על כמה שיותר זמן לקחת את הטיפול התרופתי אבל אני לא בעד כדורים אז אני רוצה כמה שפחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר אודי אורן
    05/10/2015

ליהודית שלום,
    חוסר שיווי משקל ולחצים הם דברים מאד לא נעימים אבל הם אינם צריכים לבלום אותך. זכרי שהרעיון הוא להתקדם לאט מאד.
    את בהחלט יכולה ללכת עם התכנית שלך.
    בנוגע לתרופות אני ממליץ להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל.
    אני ממשיך להמליץ על טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (CBT או EMDR)
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו