כאבים פיזיים בחרדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• כאבים פיזיים בחרדה
    אדם
    07/10/2015

שלום רב
    לפני כחודש וחצי התחלתי לסבול מהתקפי חרדה שבאו לידי ביטוי תחילה בדופק מואץ וחזק, לחץ בחזה, נמלול ביד שמאל, קשיי נשימה ובחילות. לסימנים הפיזיים היו מלווים סימנים נפשיים כגון מחשבות שאני עומד למות, להשתגע, ורצון לברוח מהמקום בו אני נמצא. בהתחלה לא ידעתי שמדובר בזה ולכן עשיתי בדיקות דם, עשרות פעמים אקג ולחץ דם, והולטר לב- כל הבדיקות תקינות.
    קיבלתי מרופא המשפחה כדור הרגעה בשם ״לוריואן״ והייתי לוקח אותו במהלך התקפים- לאחר כחצי שעה הייתי מרגיש רדום והתסמינים היו חולפים.
    מאחר ומדובר בכדור ממכר הרופא לא נתן לי מרשם נוסף (נתן מרשם לציפרלקס- קראתי את תופעות הלוואי והחלטתי שאני מתמודד עם ההתקפים לבד). הצלחתי כמה פעמים להתמודד עם ההתקף, סבלתי במשך שעה אבל בסוף זה נגמר.
    מאז הופיעו סימנים חדשים- דקירות בחזה שבאות והולכות מהבוקר עד הלילה, לחץ בראש, כאבי ראש, חוסר שיווי משקל, אוזן אחת סתומה, צפצופים באוזניים, כאבי בטן, דם בצואה (קרה פעם אחת).
    התסמינים האלה מוציאים אותי מדעתי אני מרגיש כמו בסרט רע כאילו שברגע נלקחו לי חיי.
    הייתי אצל פסיכיאטר באופן פרטי, 600 שקל פגישה, הוא אמר שהכל תקין ושמדובר בחרדה והמליץ על פעילות גופנית והימנעות מאלכוהול, קפה וכדומה.
    האם יתכן שכל הסימנים הללו מאפיינים חרדה? ואם כן, האם יתכן שהדבר קורה של-א(!) במסגרת ההתקפים??? הדקירות למשל מלוות אותי בגלים לאורך כל היום.
    ביום חמישי הקרוב יש לי בדיקת אקו לב במאמץ לשלילה מוחלטת של בעיה בלב.
    יש לציין שהתחלתי בפעילות גופנית של 50 דק הליכה מהירה כל יום בערב לפי המלצת הפסיכיאטר- אני מרגיש טוב במהלך הפעילות ואחריה, אך הדבר לא מונע מהכאבים להגיע לקראת השינה.

אם אכן נשמע לכם שמדובר בחרדה, איך אפשר להתמודד עם זה???
    אני לא מצליח לחשוב על משהו נפשי שיכול לגרום לחרדה הזו ואין משהו קבוע כמו מקום או סיטואציה שמעורר לי את זה. זה מגיע באקראיות מוחלטת.
    איך מעבירים את התסמינים הפיזיים האלה???
    ניסיתי כל מיני תרופות הומאופתיות כמו ולריאן, נרבו היל וכדומה.
    לתשובתכם אודה מקרב לב
    אדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים פיזיים בחרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים פיזיים בחרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/10/2015

לאדם שלום,
    אתה מתאר סימפטומים קלסיים של חרדה. הסיכוי שימצאו משהו בבדיקות הבאות נמוך ביותר. ההמלצות של הפסיכיאטר הן טובות: פעילות פיזית, תרגילי הרפיה, הורדת השימוש בחומרים מעוררים הם רעיונות מצויינים.
    והיה אם תוך מספר שבועות של תרגול קבוע לא תרגיש שינוי, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (EMDR או CBT). תוכל לנסות דרך קופת חולים. טיפול כזה יוכל בסבירות גבוהה לעזור לך בפרק זמן לא ארוך.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דוקטור אתה עושה עבודת קודש

אדם
    07/10/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו