חוויה שחוותי ופענוח שלי

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חוויה שחוותי ופענוח שלי
    אני
    25/10/2015

איך הכל התחיל?
    הכל התחיל בתאונה. שבוע בערך אחרי התאונה שעברתי, התחלתי להתחיל בחילות חזקות, שהחלו והתגברו, וככה התחילה כל התקופה הלא טובה. בתקופה הלא טובה, עברתי המון בדיקות שלא מצאו את מקור הבחילות שלי, ואז הבחילות התחזקו ואני רזיתי ואכלתי קצת מאוד, ואז המצב רוח התדרדר, והגוף נחלש וכאב, בעיקר הגב, וככה נוצר מעגל שהזין את עצמו לכיוון השלילי, במשך כמה חודשים.
    עכשיו, או התאונה או כל התקופה של האחרי, אולי אפילו דברים שקרו לי בעבר, יצרו אצלי בגוף ובנפש זעזוע, הרגשה של טראומה, של חוסר ביטחון, הרגשה של חוסר אונים, שנפגעתי, ולא ציפיתי לזה ולא הצלחתי למנוע את זה או לעצור את מה שקרה.
    מה הבנתי בתקופה האחרונה?
    ואז המוח והתת מודע שלי אמרו וואלה לא יכול להיות איך לא שמרנו עלייך איך ממצב שהכל היה טוב הכל התהפך ברגע ולא הצלחנו לעצור או למנוע את זה. ואז הם עשו חושבים, ואמרו טוב זה כבר קרה מה נוכל לעשות כדי שה לא יקרה שוב?
    וזה מה שהם החליטו לעשות-
    1. מחשבות רעות/ מפחידות/ פסימיות- כל עוד יהיו לי בראש כל הזמן מחשבות כאלו, אני תמיד אהיה מוכן לסכנה, אני לא אצפה לדברים טובים, וככה גם לא אתאכזב. בדרך זו המוח שלי חושב שהוא שומר עליי מסכנה, וגם אם יקרה איזה משהו לא בסדר אז הוא כבר כאילו הכין אותי ואני לא אהיה מופתע.
    2. תחושת ניתוק- כל עוד המוח שומר על תחושת ניתוק הקלה הזו, הוא שומר שגם במקרה ויקרה משהו לא טוב, אני לא אפגע כי אני מרגיש מנותק וככה לדעתו הנזק יהיה בשבילי הרבה יותר קטן.
    3. פיענוח אירועים- המוח עכשיו לא לוקח סיכונים, הוא עכשיו מפענח כל אירוע הכי קטן שיכול "לסכן" אותי כאירוע הכי מסוכן שיכול להיות, כי הוא כבר זוכר מה קרה אז כ"שהוא לא שם לב". ככה הוא גם מציג לי אותו גורום לי להאמין שהוא כזה. זה מתבטא בך שבכל אירוע כזה המוח מציף אותי במחשבות, כדי שאני אהיה מוכן לכל תרחיש. כתוצאה מהמחשבות, המוכנות הפיזית שלי עולה, יש דפיקות לב, מתח שרירי וכו' ואז זה מן מעגל מתמשך כזה.
    4. כאבים פיזיים בגוף- באותה תקופה של הבדיקות כל הזמן חיפשתי מה יש לי ומה לא בסדר, וכשלא מצאתי הלחץ הלך וגבר. גם כאן המוח שלי בא לטובתי, ואמר לי הנה כואב לך הגב, עכשיו כשמצאת את הבעיה הכל בסדר. ובגלל זה אני ממשיך להרגיש את הגב עד היום. הכאב בגב הוא סמל לזה שהכל בסדר, אם כואב לי הגב זה סימן שאני יודע איפה הבעיה שלי. אם הוא לא יכאב, אני אפחד ששוב ארגיש שהכל בסדר, ואז משהו פתאופ יפתיע אותי בלי שאשים לב. ככה המוח שומר על כאב מסוים בגב שאזכור ששם הבעיה שלי והכל בסדר, שום דבר לא יפתיע אותי כי כבר מצאתי את הבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוויה שחוותי ופענוח שלי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוויה שחוותי ופענוח שלי - תגובה

ד''ר אודי אורן
    31/10/2015

תגובה במייל ההמשך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו