רסיטל או ויאפקס תופעות לוואי

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• רסיטל או ויאפקס תופעות לוואי
    מורן
    26/10/2015

בוקר טוב
    אני לוקחת רסיטל 20 מ"ג בשל חרדה - ocd ודאגנות יתרה.
    מטריד אותי מאוד ששמנתי למרות שאני לא אוכלת המון וגם לא מצליחה לישון טוב בלילה. השינה לא חזקה ואני מתעוררת המון פעמים.
    בהתייעצות עם רופאת המשפחה היא אמרה שאני יכולה להחליף את הרסיטל בתרופה
    שנקראת ויאפקס.
    האם לתרופה ויאפקס פחות תופעות לוואי בייחוד הנוגעות לאלה שציינתי לעיל.
    אשמח לייעוץ
    תודה רבה
    זיוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רסיטל או ויאפקס תופעות לוואי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    01/11/2015

רסיטל וויאפקס שייכים לאותה משפחת תרופות (ה-SSRI), כך שמבחינת תופעות הלוואי הויאפקס מתאים לך מעט יותר אך ההבדל ביניהם אינו גדול. כללית, כדאי שתדעי שהטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה ומשלב תפיסה שגויה (הרואה בחרדה כמחלה בפני עצמה בשעה שהיא רק ביטוי למצוקה נפשית) והתערבות שגויה (טיפול בתסמינים במקום במצוקות הראשוניות). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן תופעות לוואי מזיקות, כפי שנוכחת. תוכלי לקרוא יותר על עמדתי [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a].)
    הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה קוגניטיבי-התנהגותי. מניסיוני, ברוב במקרים די במספר מצומצם של שיחות כדי להיפטר מהחרדה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו