מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה בת 9 - חרדהאור09/05/2008
שלום ד"ר, ברצוני לשתף אותך בתי בת 9 תמיד היו לה פחדים לישון- המתבטא שאסור שאמא חלילה תירדם לפניה, מחשבות שהוריה לא ימותו ועוד. אך בשבועיים האחרונים זה החמיר והתגלתה חרדה שמטרידה אותה והיא שעור גופה נדבק לחפצים, לאנשים והיא נכנסה להיסטריה של בכי צעקות, וטוענת שאף אחד לא מבין אותה ומאותו יום היא לא מוכנה ללכת לבית הספר וגם בימים חמים אלו החליטה להסתובב עם כפפות כדי לחסוך את המגע. ילדתי הייתה השבוע בבית הספר בשיחה עם היועצת והמורה כולם הבינו שצריך להיות שם בשבילה .וכן גם התחלתי במקביל שיחות עם פסיכולוגית , והיא החליטה שצריך לגשת לפסיכאטר.
אנחנו כהורים לא יודעים מה נכון לעשות ומה לא. והאם החרדה הזאת שהשתלטה עליה היא גם תיעלם. בעצם האם יש פתרון? האם זה יכול להתפרץ בהמשך חייה לסירוגין.
מחכים בדחיפות לתשובה ממך תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאור
ד''ר חיים היילפרין11/05/2008בטיפול הולם הילדה תיפטר מהחרדות בתוך מספר שבועות ולתמיד. והצעדים שנקטתם הם בדיוק מה שהייתם צריכים לעשות – לקחת את הילדה לטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי. ב"טיפול הולם" כוונתי שעל הפסיכולוג המטפל בילדה להיות מומחה לטיפול בבעיות חרדה אצל ילדים, המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
אור18/05/2008שלום ד"ר, בהמשך לילדתי אכן הובחן כפי שאמרת מחשבות טורדניות ocd' והוחלט על טיפול תרופתי חצי כדור של פריזמה ובמקביל שיחות עם פסיכולוגית קלינית ( קוגנטיבית התנהגותית), השאלה שלי, קראתי את תופעות לוואי ופירוט על התרופה קצת נבהלתי, למרות שהתחלתי כבר 3 ימים ויש שיפור היא הורידה את הכפפות ויותר השתחררה לא במאה אחוז למרות שאני יודעת שיש לתרופה השפעה בין שבועיים לשלושה, אך ביום הראשון שהיא התחילה עם הכדור אמרתי לה שבהמשך היום היא תרגיש הרבה יותר טוב. האם התרופה יש השפעה כה מהירה וחשוב לציין שמבחינה חברתית מאוד קשה לה.
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה נוספת
ד''ר חיים היילפרין19/05/2008הילדה מגיבה למכלול הצעדים שנקטת, וזה כבר טוב. בהמשך הטיפול הפסיכולוגי והתרופתי בה יתעוררו אצלך באופן טבעי שאלות נוספות ואני ממליץ לך להפנות אותן ישירות לפסיכולוגית ולפסיכיאטרית המטפלות בילדה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
.jpg)

