מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקס הפסיק להשפיע?אני10/01/2016
שלום,
בשל חרדה (התקפים) אני נוטלת ציפרלקס (10 מ"ל) במשך שלושה חודשים במקביל לטיפול פסיכולוגי.
בחודש הראשון היה זוועה, אבל מהחודש השני והשלישי חשתי הקלה עצומה ואף "חזרתי לעצמי". חזרתי לעבוד, ללמוד ואפילו לנהוג.
אולם, בשבוע האחרון אני מרגישה שחלה ירידה בהשפעת הציפרלקס.
המחשבות הטורדניות החלו לחזור אלי ואני מרגישה חרדה בלתי מוסברת בגוף.
ראוי לציין כי השבוע קיבלתי מחזור ועשיתי זריקה נגד שפעת.
אני הולכת לעבודה כרגיל וללימודים, אבל מיואשת מכך שנראה כי "נגזר עלי" לחיות עם החרדה לנצח עד שהצלחתי להתמודד איתה.
יכול להיות שהציפרלקס הפסיק להשפיע? אני נכנסת עכשיו לתקופה של מבחני לשכה ולא יכולה להרשות לעצמי "ליפול" שוב לחרדה.
תודה מראש.
אגב, אני יודעת שהכל בראש ושאני אצליח לנצח, אבל קשה לי שהכל חזר אלי. הפסיכולוגית שלי אומרת שנכנסתי לסוג של "מראה שחורה"- אולי תליתי יותר מידי את ההצלחה בציפרלקס ופחות בעצמי ולכן אני לא יודעת להתמודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפרלקס הפסיק להשפיע? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/01/2016אני לא חסיד גדול, בלשון עדינה, של הטיפול התרופתי בחרדה - מדובר לדידי בשילוב של תפיסה שגויה (הרואה בחרדה מחלה בפני עצמה בשעה שהיא רק ביטוי למצוקה נפשית) והתערבות שגויה (טיפול בתסמינים במקום במצוקות הראשוניות); למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן תופעות לוואי מזיקות. (תוכלי לקרוא יותר על עמדתי [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a].) אני חושש שגם הטיפול הפסיכולוגי בך מחמיץ פרספקטיבה קריטית זו - אין כאן עניין של כניסה ל"מראה שחורה" (מה זה?!) או הפסקת ההשפעה של התרופה - על פי עדותך עצמך, את פשוט נכנסת עכשיו לתקופה של מבחני הלשכה ומבלבלת בין ביטויי המצוקה והלחץ (הטבעיים והנורמליים) מהמבחנים להתפרצות מחודשת כביכול של ה"מחלה". ולראייה, אני משער שיום לאחר שתעברי את מבחני הלשכה בהצלחה, הציפרלקס (והפסיכולוגית) יפגינו שוב את האפקטיביות שלהם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)