מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושות מוזרות בראשמתן27/01/2016
שלום,
בן 26 בריא עד כמה שאפשר למעט מספר תופעות שצריך את עזרתכם המקצועית
מדובר על תקופה כבר כמעט של שנתיים שבהן אני מרגיש את התופעות הבאות:
- תחושת לחץ כובד בראש כל יום כל היום
- תחושה של בלבול
- תחושה שאני לא מצליח להיות מרוכז שמדברים איתי
- לפעמים אני מרגיש גם קושי בלהגיד משפטים שלמים
חשוב לציין שהייתי אצל רופא אשר ייחס את כל זה לכאב ראש על רקע מתחי,
רציתי לדעת האם הגיוני שכל התופעות הללו אכן נובעות ממתח?
האם הגיוני שבנאדם מרגיש את התחושות האלה כל יום כל היום?
כולם אומרים שיכול להיות שזו חרדה מוכללת אבל אני יודע שחרדה מגיעה ותוקפת לרבע שעה אבל לא ליום שלם.
התחושות האלה גורמות לי להיות אדם עצבני יותר, אדם "קצר", חסר סבלנות וחוסר רצון לצאת מהבית.
אשמח לשמוע את דעתכם על מנת לדעת כיצד ניתן לטפל וכמובן האם ידוע על מה מדובר לפי התופעות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושות מוזרות בראש - תגובה
ד''ר אודי אורן02/02/2016למתן שלום,
אני מניח שהרופא בדק אותך והגיע למסקנה שאין סיבה גופנית לתופעות שאתה מתאר.
חרדה שמגיעה לפרקי זמן קצרים מאפיינת התקפי חרדה.
אני מתרשם שאתה סובל מחרדה מוכללת Generalized Anxiety Disorder.
התופעות שאתה מתאר מאפיינות את המצב הכרוני של חרדה, ובהחלט יכולות להימשך - ללא טיפול - במשך שנים, יום יום.
אני ממליץ לך לפנות ללא דיחוי לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT.
טיפול כזה יוכל להקל בצורה משמעותית את הסבל אותו אתה חווה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדוקטור
מתן02/02/2016היי
תודה על התגובה.
רופא משפחה בדק אותי וקבע שמדובר על כאבי ראש מתחיים והתחלתי טיפול של אלטרולט 10 מג לפני השינה, כעבור שבועיים והטיפול לא עוזר.
האם אתה ממליץ לי על טיפול תרופתי כלשהוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לדוקטור - תגובה
ד''ר אודי אורן02/02/2016שלום מתן,
איני מתרשם כי הבעיה המרכזית היא כאבי ראש.
אני מתרשם שהבעיה היא חרדה.
איני ממליץ על טיפול תרופתי כטיפול "קו ראשון".
אני ממליץ על טיפול פסיכולוגי שינסה לטפל הן בשורש הבעיה והן בדרכי התמודדות איתה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מתן02/02/2016אני במהלך כל התקופה הזו חושש שמדובר על גידול במוח ולא בחרדה.
מתקשה להאמין שחרדה ומתח יכול להתבטא ברמה יום יומית במהלך רוב היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר אודי אורן02/02/2016הי מתן,
אין פה עניין של אמונה. פתח את האינטרנט, תכתוב "הפרעת חרדה מוכללת" ותתחיל לקרוא. אתה לא הראשון ולא האחרון. מובן מאליו שאחרי זמן מתחילים לחשוד שמדובר בבעיה קשה. לסיום, מציע לך לפנות לטיפול ולזכות בהקלה. בהצלחה, אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני סובל תקופה ממושכת מאותם סימפ
מ07/02/2016היי
גם אני סובל בדיוק מאותם סימפטומים תרופה ממושכת כמובן שהייתי אצל רופאים ונירולוג וכן אא"ג ורופא עיניים וזה סיוט שלא נגמר גם אצלי מתחילים חששות על כל מיני דברים שהרופאים שללו הבעיה שזה לא עובר
אשמח לשמוע על פיתרון לבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המייל שלך.?
מתן07/02/2016מה המייל שלך?
נדבר שם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)