סחרחורת דיזינס

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• סחרחורת דיזינס
    משה
    28/01/2016

שלום רב,

אני נוטה לחרדות אך עד היום הן היו נשלטות ולא לקחתי כדורים ( אני בטיפול פסיכולוגי ).

בשבוע האחרון חוויתי גסיסה ומוות של חבר קרוב. הייתי שותף מרחוק לתהליך ולאט לאט הרגשתי סחרחורות, זה התחיל פעם/פעמיים ביום והחמיר עד למצב שבו אני כמעט כל היום בסוג של סחרחורת. ההרגשה היא של "ראש כבד" ותחושת ריחוף כמו של שתיית אלכוהול. לעיתים נדמה שאני מאבד שיווי משקל אך זה לא באמת קורה ואין לי בעייה של נפילות.

אלו סימפטומים שעד היום לא חוויתי ולכן מרגיש לי מאד מוזר ולא נשלט, הייתי שמח לדעת האם זה אכן סימפטום הגיוני למצב של חרדה/דיכאון ומה הטיפול המומלץ מעבר לטיפול נפשי.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורת דיזינס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סחרחורת דיזינס - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    30/01/2016

אין ספק שהתסמינים שאתה מתאר נגזרים ממותו הטרגי של חברך הקרוב. משאלותיך (כמו "מה הטיפול המומלץ מעבר לטיפול נפשי") עולה שהטיפול הפסיכולוגי בו אתה נמצא אינו נוגע בעיקר - בטיפול הולם היית למד שהחרדות שלך אינן מחלה שצריך לשלוט בה, אלא ביטוי למצוקה נפשית תגובתית טבעית ונורמלית, ושעליך להתחבר לרגשות ראשוניים אלה (הניתוק הרגשי הוא הסיבה העיקרית לסומטיזציה שאתה מתאר) ולתת להן לגיטימציה. במילים פשוטות, אתה מתאבל וזקוק לחיבוק תומך ומבין, לא לטיפול תרופתי או אחר. תנחומיי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו