איך להתגבר על פרנויות, חרדות ומקרה מהעבר

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• איך להתגבר על פרנויות, חרדות ומקרה מהעבר
    אנונימי
    22/02/2016

שלום,
    אני בחור בן 26, היפוכונדר, פראנויד וחרדתי. מאז שאני זוכר את עצמי הייתי כזה וחייתי כך בשלום יחסית. אני אדם שמוחו פעיל כמעט ללא הפסקה וכתוצאה מכך אני מוצא עצמי לעיתים ׳ממציא׳ לעצמי סוג של מציאות (מעין אתגר למוח) ורק ע״י הוכחה אני בעצם נרגע. לדוגמא - חשבתי תקופה שאני חולה באיידס (ללא סיבה) אז עד שלא נבדקתי ויצאתי שלילי לא נרגעתי והייתי שרוי בפרנויות וחרדות קשות.
    בחודשיים האחרונים אני שרוי בחרדות ולחץ נפשי גבוה עקב מקרה שקרה לי בצעירותי -
    לפני בערך 8-9 שנים מצאתי את עצמי בצומת דרכים לגבי הזהות המינית שלי וכדי לחקור את הנושא לעומק נכנסתי לאינטרנט. באחד האתרים (שהיה אמריקאי) היה מעין צ׳אט וחשבתי שאולי משם תבוא לי התשובה. כאשר התחברתי לצ׳אט פנה אליי גבר מבוגר בסביבות גיל ה60+ והתחיל לדבר איתי על מין וכו׳ ולאחר כמה דקות ביקש שנפעיל מצלמה, אני לא הסכמתי אך הוא התנדב שאצפה בו מבלי שאפעיל את שלי. הוא היה גבר מאפיר עם מבנה גוף מלא עד כמה שאני זוכר.
    לאחר כמה דקות של שיחה במצלמה הוא החל להתפשט ולעשות לי מעין ׳מופע׳ מין.
    די נהניתי מהמופע למען האמת. לאחר כמה דקות הוא התיישב על כפות רגליו והחל לעשות צרכים על הרצפה, ומשום מה המשכתי לצפות בו לא יודע באיזה מובן (הלם, סקרנות, חרמנות). מטמטום שאלתי אם יש לו אומץ לטעום מעט מהצואה והוא טען שכן.
    ברגע שהוא רכן לכיוון הצואה ונראה לי שאף טעם ממנה, הייתה כנראה בעיה במצלמה שלו ומשום מה התמונה נתקעה או קפצה יש לי כאן ׳בלאק׳ מטורף כי ככה בעצם הסתיימה השיחה בינינו. אני מאוד נלחצתי שהוא פשוט מת וכיביתי את המחשב בסערה.
    המקרה הזה ישב לי בראש בקושי יממה לאחר מכן ומאז לא חשבתי עליו עד לפני חודשיים.
    אני סובל כרגע מרגשות אשמה מאוד קשים, מהתקפי חרדה שרק הולכים ונהיים יותר קשים, מאי רצון ומוטיבציה להרבה דברים שהייתי עושה עד לפני חודשיים בהנאה רבה.
    השאלה שלי כעת היא - 1.איך אני משכנע את עצמי שהכל בסדר (למרות אני יודע שאי אפשר למות מטעימה של צואה)? לצערי אין לי איך להגיע לאותו בנאדם.
    2. איך אני משתחרר מכל הפרנויות והחרדות האלו אחת ולתמיד?
    3. האם אני סובל מאיזושהי הפרעה שאני לא מודע אליה וניתנת לטיפול (עדיף ממוצרים טבעיים)?
    4. מדוע המקרה הזה משפיע עליי בצורה כזו לאחר כל כך הרבה שנים?
    יותר מאשמח לתשובה מפורטת בהקדם מבלי להפנות לפסיכיאטר מכיוון שאיני יכול להרשות זאת לעצמי כרגע.
    יסיתי לטפל בתופעה על ידי טיפות רסקיו אך ללא הועיל,
    ולאחרונה אני משתמש בכדורי נרבן Nerven.
    תודה רבה רבה ומראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד תוספת קטנה ששכחתי לציין -

אנונימי
    22/02/2016

ניסיתי לטפל בתופעה על ידי טיפות רסקיו אך ללא הועיל,
    ולאחרונה אני משתמש בכדורי נרבן Nerven.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתגבר על פרנויות, חרדות ומקרה מהעבר - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    22/02/2016

אענה על שאלותיך אחת לאחת: 1. "הכל בסדר" אם אתה יודע שאי אפשר למות מטעימת צואה. 2. ניגש לטיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. 3. אתה לא סובל מהפרעה שאינך מודע לך הניתנת לטיפול. 4. המקרה משפיע עליך כי הוא נתפס על ידך כחולני, מגעיל או טראומתי. 5. טיפות רסקיו ותרופות "טבעיות" אחרות ללא מרשם לא יסייעו לך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופן הטיפול

אנונימי
    23/02/2016

קודם כל תודה על ההתייחסות.
    מה עליי לעשות כדי להשתחרר מהתחושה הנוראית שאני נמצא בה?
    אני סובל מלחץ נפשי, חרדות קשות ובסיוט מתמיד.
    חיי איבדו את הטעם בחודשיים האחרונים.
    הדבר היחיד זה לגשת לטיפול פסיכולוגי?
    בבקשה אני אובד עצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופן הטיפול - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    23/02/2016

1. כפי שהצעתי, לגשת לטיפול. 2. אכן כן. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו