טיפול תרופתי- יעיל?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• טיפול תרופתי- יעיל?
    מתן
    07/03/2016

שלום
    לטענת רופא המשפחה שלי אני סובל מחרדה מוכללת עם המון סטרס.
    עקב כך התחלתי טיפול תרופתי של אסציטאלופרם 5 מ"ג למשך שבוע ולאחר מכן 10 מ"ג.
    אני כבר נמצא בטיפול חודש ימים אך ללא שום שיפור בתחושות הפיזיים והנפשיים.
    האם יש מקום לחזור לרופא המשפחה על מנת להחליף תרופה או שמא יעילות התרופה היא לאחר יותר מחודש?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול תרופתי- יעיל?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול תרופתי- יעיל? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    10/03/2016

הטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה וסטרס ומשלב תפיסה שגויה (הרואה בחרדה מחלה בפני עצמה שעה שהיא רק ביטוי למצוקה) והתערבות שגויה (התמקדות בחרדה במקום טיפול במוקדי המצוקה הראשוניים). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן תופעות לוואי מזיקות. (תוכל לקרוא יותר על עמדתי [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a].)
    הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, ברוב המקרים די במספר מצומצם של שיחות כדי להשיג הקלה משמעותית, ללא כל התערבות תרופתית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו