חרדה משפחתית

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה משפחתית
    בתיה
    19/03/2016

שלום רב, שמי נוגה ואני בת 22. יש לי כבר בערך 5 שנים חרדה מלעזוב את ההורים, אני תמיד מרגישה שהם צריכים אותי (יש לי עוד אח אבל הוא בקושי בבית, ואמא שלי מובטלת שסובלת מקשיים נפשיים).
    הדבר הזה מאוד מפריע לי בחיי היומיום, אני מבטלת מפגשים חברתיים, וכשאני כן קובעת אני משתדלת לקבוע את זה בזמן שההורים שלי באירוע מחוץ לבית וכו'..
    אני יודעת שהפחד הזה לא רציונלי אבל איך משתחררים מזה? אני גם כנראה אתחתן בקרוב ואני ממש חוששת מזה, שכן אצטרך לעזוב את העיר (חבר שלי מאיזור אחר בארץ וכנראה נגור באיזור שלו), ואני מפחדת מלהיות רחוקה מהם ומה הם יעשו אם יזדקקו לי?
    אשמח לסיוע מכם, תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה משפחתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה משפחתית - תגובה

ד''ר אודי אורן
    20/03/2016

לנוגה שלום,
    קשר חזק ומחוייבות להורים הוא דבר נורמלי ומקובל עד שהוא מתחיל להפריע לתפקוד.
    נראה לי שהגעת לשלב הזה ולכן כדאי שתקבלי תמיכה בהתמודדות עם האתגרים שאת כבר מתמודדת איתם ועם האתגרים הגדולים עוד יותר שממתינים לך.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול אצל מטפל בעל יכולות הן בתחום המשפחתי והן בתחום הטיפול בחרדה. אני משער שתוכלי למצוא מטפל כזה דרך קופת חולים או בתחנה לטיפול משפחתי באזור מגורייך. מטפלי EMDR ו-CBT מתמחים בטיפול בחרדות וחלקם הינם בעלי נסיון בטיפול במערכות משפחתיות.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו